A. Ko. | 12. 9. 2022, 15:53

Zdaj je jasno, kje bodo po kraljičini smrti živeli njeni korgiji

Profimedia

Kraljica Elizabeta II. je za seboj pustila vrsto živali. Medtem ko se na primer za konje ne bo veliko spremenilo, pa bodo njeni pasji ljubljenčki še kako čutili, da je ni več ...

Ob svoji smrti je imela britanska kraljica ob sebi štiri pasje ljubljenčke. Najstarejša je bila 10-letna dorgica Candy, poleg je bila angleška koker španjelka Lissy in dva mladička pasme korgi, ki slišita na ime Muick in Sandy. Slednja je kraljici podaril princ Andrew, da bi lažje prebolela izgubo svojega ljubega moža.

Kraljica pa ni bila njihova skrbnica samo na papirju. Bili so njena najljubša sprostitev, vsak dan je imela interakcijo z njimi, po dvakrat na dan jih je sama sprehajala, včasih pa so bili celo udeleženi na javnih dogodkih.

Profimedia

Med množico žalujočih so zagotovo tudi njeni ljubi psi in javnost se je že spraševala, kaj bo z njimi? Sedaj je jasno. Vsaj za dva mladička korgijev, ki odhajata v novo domovanje k princu Andrewu in Sarah Ferguson.

Par je sicer že več kot 20 let ločen, a še vedno živita skupaj v eni od kraljevih nepremičnin v Windsorju. Prav Sarah naj bi bila tista, ki je po smrti princa Filipa izbrala dva mladička za kraljico. Sprva sta bila to Muick in Fergus, ki pa je poginil pri petih mesecih, kar je kraljico dodatno razžalostilo.

Muicku so za družbo kasneje pripeljali Sandy in v palači je bilo zopet polno pasje mladostne razposajenosti.

Nekateri viri trdijo, da se je po aferi Fergusonove leta kasneje kraljica z njo spoprijateljila na skupnih sprehodih s psi. Fergusonova je ob smrti kraljice ganjeno zapisala, da ji je bila kraljica najboljša tašča in prijateljica ter da sta si ostali blizu tudi po ločitvi. Odslej ju bodo združevali kraljičini korgiji. Kam pa bosta odšli Lissy (ta nosi ime po kraljici) in Candy, zaenkrat še ni znano. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.