A. Ko. | 22. 1. 2023, 09:00

Znan je nov najstarejši pes na svetu in tudi on iste pasme kot predhodniki

Profimedia

Ime mu je Spike, star je 23 let, njegovo življenje pa je bilo vse prej kot lagodno. Životaril je na parkirišču nakupovalnega centra, ljudje pa so hodili mimo … 

Pred nekaj dnevi je bil v Guinnessovo knjigo rekordov uradno zapisan nov pasji rekorder. Spike je nasledil Gina, ki so ga na to mesto okronali lanskega decembra. Večina njunih predhodnikov je imela v sebi vsaj del čivave (Gino je bil mešanček z njo) in tudi Spike je te dolgožive pasme.

A če bi mislili,  da za tako visoko starost poskrbi kakovostna hrana in nasploh udobno življenje, je Spike dokaz, da temu ni nujno tako.

Njegov začetek življenja je moral biti precej klavrn. Sedanja skrbnica ga je našla na parkirišču trgovskega centra, z ranami zaradi verige okoli vratu. Preživel je, ker so mu zaposleni prinašali ostanke hrane.

A odkar je nekega dne (pred desetimi leti) skočil v avto Rite Kimball in se z njo odpeljal domov, na kmetijo v Ohiu, se je vse spremenilo. Postal je družinski član in živi v družbi številnih živali, med drugim krav in konj. Kimballova pravi, da ima Spike karakter velikega psa, da najraje je klobase in sir, obožuje sobotne kopeli in igranje z mačko. Verjame, da je Spike še živ zato, ker ve, kaj je trpljenje, živi vsak dan posebej in ceni drobne trenutke. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.