Airbnb 'katastrofa': rezervirala hotelsko sobo, pristala pa v ...

23. 12. 2021, 12:15 | Viralno | Piše: A.B.

              Airbnb 'katastrofa': rezervirala hotelsko sobo, pristala pa v ... (foto: Twitter) Twitter

Po spletu je zaokrožila nova polomija, ki se je tokrat pripetila ženski po imenu Desiree Baker. Slednja je na prek družbenih omrežij delila svojo zgodbo, v kateri je pojasnila, kako je prek platforme Airbnb rezervirala sobo v bližini priljubljenega ameriškega Times Squarea, točneje v hotelu Cassa, a ko je odmaknila senčila na svojem oknu, da bi pokukala ven, je presenečena spoznala, da se zastekljeni del njene sobe nahaja tik ob restavraciji, prva miza z gosti pa je le streljaj stran. 

Desiree Baker je mislila, da je z opravljeno rezervacijo prek priljubljene nastanitvene platforme Airbnb zadela 'terno' in dobila sobo v New Yorku, iz katere se ji bo odprl pogled na priljubljeni mestni del Manhattan. S kruto resnico je bila soočena šele, ko je že prispela v hotel Cassa in spoznala, da se njena soba nahaja v pritličju, z veliki oknom, usmerjenim naravnost v razživeto restavracijo. Da bi bila njena žalost še večja, so bile prve restavracijske mize le nekaj centimetrov stran od nje. Svojo izkušnjo je delila prek uporabniškega profila na TikTok-u, ta pa je v trenutku postala viralna. 

@desireerosebaker

HOW IS THIS LEGAL you literally can not make this up. I can open the window and touch their table

♬ Quirky - Oleg Kirilkov

Desiree je spoznala, da so stene restavracije Tempura, v katero se je razprostiral njen 'razgled', obdane z velikimi 'ogledali', ki so v resnici okna pritličnih sob. 

@desireerosebaker

I need a first date at our table to be a part of ASAP

♬ original sound - Desiree Baker

Bakerjeva je v prvem videoposnetku, ki je v 24 urah dosegel skoraj 7 milijonov ogledov, dejala: ''Lokacija hotela je odlična in mislila sem si: super, to bo zagotovo popolna točka za oddih. Ko sem prispela, je bilo že zelo pozno, zato sem se hitro odpravila v posteljo. Naslednje jutro sem v pričakovanju vsaj delnega razgleda odstrla temne zavese, ki so bile razpotegnjene čez okno ... Mislila sem, da bom videla vsaj kakšno stolpnico, stavbo ... karkoli ... Namesto tega pa sem se znašla v restavraciji. Dobesedno sem pristala v restavraciji. Če bi odprla svoje okno, bi se lahko pridružila osebam, ki so v tistem trenutku obedovale.'' 

Svoje nezadovoljstvo je v pisnem sporočilu izrazila gostiteljem nastanitvenega objekta in zahtevala vračilo denarja, a je na še večje presenečenje prejela zgolj odgovor: ''Verjamemo, da v času vaše nastanitve vse poteka po pričakovanjih in veseli nas, ker smo vas lahko gostili v tem letnem času.'' Kmalu zatem je Desiree prejela sporočilo s strani Airbnb-jeve službe za podporo in pomoč uporabnikom, v katerem je pisalo, da so videli njeno objavo na TikTok-u ter izrazili obžalovanje zaradi tako slabe izkušnje, ki jo je imela. V sporočilu so dodali, da ji z veseljem ponujajo kupon, ki ga bo lahko uporabila pri svojih nadaljnjih rezervacijah prek platforme Airbnb ali pa vsaj delno vračilo denarja.

@desireerosebaker

Reply to @thekatiethurston ##greenscreen

♬ original sound - Desiree Baker