Nas cepiva zares naredijo magnetične? Pripravite kovanec, a ne pozabite na smukec!

Dokaz!

13. 9. 2021, 14:23 | Viralno | Piše: N.Z.

              Nas cepiva zares naredijo magnetične? Pripravite kovanec, a ne pozabite na smukec! (foto: profimedia) profimedia

Zagovornike magnetičnega učinka cepiv proti covidu-19, katerega izvor gre po njihovem iskati v tistih 'malih in grdih čipih Billa Gatesa', je s svojo hudomušno kolumno na mcgill.ca že v začetku poletja nagovoril dr. Joe Swhwarcz.

Takole je zapisal ...

"Po novem me cepiva proti covidu še bolj privlačijo, kot so me. To je zato, ker sem pred kratkim izvedel, da naloga cepiv ni zgolj to, da nas opremijo s protitelesi proti virusu, ampak naša telesa tudi namagnetijo. In ker dobro vemo, da magneti lahko tudi zdravijo, to verjetno ni tako slabo, mar ne? Očitno gre pričakovati množična ozdravljenja od vseh mogočih bolezni pri vseh, ki so se pravkar cepili širom sveta.

In kako vemo, da nas cepiva spreminjajo v žive magnete? Zato, ker so nam to povedali osteopatska zdravnica dr. Sherri Tenpenny in njeni sledilci. Pa ne samo to. To naj bi celo dokazali tako, da na dele telesa cepilcev polagajo kovance in podobne pripomočke. Ti se na telesa cepilcev nato prilepijo, a nikakor ne zaradi njihove privlačne osebnosti. Za vsem skupaj je Bill Gates, ki tiste grde male čipe poskril v cepiva, da bi iz vseh nas ustvaril mnoštvo 'kmetov' na 'svoji masivni brezžični šahovnici'. Ob tem seveda ne gre pozabiti, da tile mikročipi neprestano komunicirajo s celicami 5G stolpov, kar seveda ne more biti v našo korist."

Dotična gospa Tenpenny je antivakserska aktivistka in navdušenka nad teorijami zarot. Njena karierna pot je že pred leti skrenila z znanstvenih poti. Javnost se je morda spomni tudi po govoru, ki ga je imela pred zakonodajalci v zvezni državi Ohio, kar je izkoristila, da je pred javnostjo spregovorila o smrtnosti cepiv, se oklicala za varuhinjo civilizacije ter razložila, kako 'žlice in vilice ostajajo prilepljene na čelih cepljenih', kar naj bi bil po njenem dokaz prisotnosti mikročipov v cepivih.

"Dokaz? Kot da potrebujemo kaj več od fotografije, na kateri kovanec ali magnetek s hladilnika ostane na roki cepljenega? Morda demonstracija v živo, ko ženska - bolj ali manj - uspešno zadrži ključe na svojem vratu? Morda pa bi si te objekte morali vtakniti kam drugam.

Pa vendar, kaj naj z vsemi temi fotografijami kovancev in drugih metalnih objektov, ki se lepijo na telesa cepljenih subjektov?

Takšne fotografije še zdaleč niso nekaj novega. Naokoli krožijo že leta in naj bi služile kot 'dokaz' za 'človeški magnetizem', ljudje si že desetletja na telesa obešao srebernino, ogledala, celo kladiva. Povsem jasno je, da je večina teh fotografij ponarejenih, nekaj njih pa je vendarle avtentičnih. Kako je to mogoče? Pomislite, kaj se zgodi, ko z nožem prerežete surov krompirjev gomolj. Precej težko ga je iz krompirja izvleči. Ni res? Temu je tako zato, ker sta srečala dva objekta z gladkimi površinami, privlačnost pa nastopi zaradi Van der Waalsove sile, kar vam bo znal povedati vsak študent, ki ima za sabo vsaj uvodni semester kemije."

Van der Waalsova síla je šibka privlačna medmolekulska sila, ki deluje med sosednjima molekulama in atomoma zaradi njunih induciranih električnih dipolov. Taista sila razloži tudi, zakaj muhe lahko hodijo po stropovih.

"Ko se zelo gladek predmet, npr. jedilni pribor, nanese na zelo gladko kožo, vanderwaalsova sila to 'zlepi' na telo, še posebno, če je na koži prisotnega nekaj malega olja ali znoja, saj sta oba dobra generatorja vaderwaalsovih 'zlepljenj'. In nadvse zanimivo, kako ti predmeti ostajajo na telesih esperimentalcev, dokler se ti ne sklonijo ali del telesa upognejo tako, da gravitacija popolnoma uniči vso 'zabavo'. Pokojni James Randi, ki se je proslavil s svojim izzivom šarlatonom vseh vrst, je njega dni pred televizijskimi kamerami razkrinkal moškega, ki je trdil, da je njegovo telo magnetično. In prav res mu je uspelo prilepiti na svoje gladko obrite prsi številne objekte. Potem pa ga je Randi poporosil, če si na prsi nanese nekaj belega prahu. Šlo je za navadni smukec. In hokus pokus! Vse 'magnetične moči' so v hipu izginile."

"Sploh pa, tudi če bi verjeli v absurdne trditve o tem, da nas cepiva naredijo magnetične. Zakaj bi to sploh bilo nekaj slabega? Moji predali so polni člankov o zdravilni moči magnetov. Tekom let se je pri meni nabralo za zajeten kup magnetičnih zapestnic, obližev, celo kozarcev, ki naj bi imele zravilne lastnosti. Premorem celo spodnje perilo, v katerega je bil na strateško mesto všit magnet, ki naj bi  ... no, saj verjetno si že mislite, kaj naj bi bila njegova naloga.

Zatorej bi gotovo dal peni, ali celo deset penijev, za misli dr. Tenpennyjeve o tem, zakaj naj bi bila magnetiziranost telesa nekaj tako slabega, ko pa ravno ona in ostali alternativci to silo tako zelo čislajo.

Ideja, da bi bilo v cepivih proti covidu karkoli takšnega, kar bi iz nas naredilo žive magnete, je seveda iz trte izvita. V teh cepivih ni ničesar, kar bi bilo od daleč podobno paramagnetičnim materialom. Pa tudi, če bi bilo, teh skozi tisto tanko iglo vase ne bi mogli spraviti dovolj, da bi to povzročilo magnetičen privlak. Sploh pa, pomislite naslednje: zakaj naših jeter, ki so polna železa, ne iztrga iz našega telesa vsako slikanje z magnetno resonanco? In pa ljudje, ki jemljejo železo v obliki injekcij ali prehranskih dodatkov. Zakaj oni ne postanejo magnetizirani?

No, ampak kdo sem jaz, da bi se zdaj prerekal z znanstveno modrostjo dr. Tenpenny? Ker sem bil (junija) pravkar v drugo cepljen, sem zato opravil eksperiment. In rezultati so bili izjemni. Ne le, da sem postal pravi magnet za metalne objekte, več kot očitno sem postal nadvse privlačen tudi za plastične. In tukaj, glejte, je še fotografija, s katero to dokazujem. Šele videti je verjeti, mar ni tako?"