Dekleta na TikToku si kodrajo lase na radiatorjih? Profesionalni frizerji niso navdušeni.

28. 12. 2020, 10:39 | Viralno

              Dekleta na TikToku si kodrajo lase na radiatorjih? Profesionalni frizerji niso navdušeni. (foto: Profimedia) Profimedia

Frizerski saloni so ponekod še vedno zaprti, Zoom konference pa vseeno zahtevajo vsaj približno urejen videz. Zato so se nekatera iznajdljiva dekleta lotila kodranja las na vročem radiatorju. Postopek menda niti ni tako škodljiv za lase, kot bi si morda mislili, a profesionalni stilisti vseeno nudijo nekaj nujnih opozoril.

Italijanska dekleta so na TikToku pričela nenavaden trend, ko so vroče domače radiatorje nadgradile v lepotni pripomoček. Uporabnica iz Neaplja je pred dnevi objavila video, v katerem si je svoje lase navila okoli grelnih cilindrov, kot da uporablja stacionaren, horizontalno postavljen kodralnik. Nekaj sekund kasneje so bili lasje zaviti v popoln koder.

@kekka.mngcsl

#perte

♬ It's Tricky - RUN DMC

Navdušena nad rezultatom je uporabnica svojo pogruntavščino delila s svetom in tako so tudi druge dolgolaske hitele preizkusiti to nenavadno metodo. Glede na objavljene rezultate – deluje. A preden zavržete tradicionalni kodralnik las, previdno.

Metoda namreč ne zahteva le dotikanja vročega radiatorja, ampak je potrebno biti z obrazom zelo blizu žgoče površine. Kakšen bolj neroden premik se lahko hitro konča z opeklino na obrazu.

Kako pa ta postopek vpliva na lase? Profesionalni stilisti, ki so se odzvali na trend, bodrijo, da če se odločite za takšno frizersko avanturo, na lase prej nanesite zaščito pred vročino, prav tako pa morajo biti lasje popolnoma suhi, preden jih izpostavimo visokim temperaturam. Niso pa vsi frizerji a priori proti tej metodi. Nekateri celo pravijo, da zna biti to čisto sprejemljiva opcija, če ni pri roki pravega kodralnika.

@elisamontorio

#stitch con @kekka.mngcsl grazie che mi hai insegnato questo nuovo metodo HAHAHAHA #perte #viral #trend #foryou #hairstyle

♬ It's Tricky - RUN DMC

Likalniki in kodralniki za lase so običajno izdelani iz keramičnih plošč in so namenjeni za uporabo na laseh. Naj zato vseeno ostanejo primarna odločitev, ko se odločate za kodranje las, da si jih z ovijanjem okoli kovine ne poškodujete (preveč).