Kaj drugače kot mi počne moški, ki namerava živeti 180 let

25. 1. 2021, 16:27 | Viralno
Kaj drugače kot mi počne moški, ki namerava živeti 180 let (foto: Instagram) Instagram

Dave Asprey je danes star 48 let in pravi, da ni v 'srednjih' letih življenja. Njegov načrt je, da bo živel 180 let. Kako? Kot investitor in poslovnež je zadnjih dve desetletji vlagal v razvoj inovacij, s katerimi bi lahko ljudje podaljšali naša življenja.

Dave Asprey, avtor številnih knjig in voditelj priljubljenega podkasta pravi, da je 'oče biohekinga'. Povedano drugače – tako kot računalniški hekerji vdirajo in spreminjajo delovanje računalnika, tako njegova ekipa vdira in spreminja način obstoječe človeške biologije. Asprey je doslej vložil že več kot 2 milijona dolarjev z namenom, da 'prevzame nadzor nad lastno biologijo', optimizira svoj obstoj in zniža svojo biološko starost.

O tem ogromno piše tudi na svojem blogu na strani daveasprey.com. V Instagram biografiji pa k svojim vsebinam vami z besedami: »Izgubi 45 kilogramov. Pridobi 15 IQ. Postani mlajši (Meni je uspelo!).«

Kako živi, da bo dočakal 180 let?

Vstaja zgodaj, običajno okoli 5:30, a prednost ima kakovosten spanec, tako da se ta ura po potrebi spreminja. Vsako noč spi vsaj sedem ur.

Zadnji obrok v dnevu poje ob 17:30. Ker prisega na intervalni post, podaljša čas do prvega obroka kolikor je le mogoče, včasih tudi do dveh popoldne. Da lažje zdrži, zjutraj včasih spije skodelico posebne visoko-kalorične Bulletproof kave (znamka keto kavnega napitka, v katerega je tudi sam investiral), ker z vsebnostjo vlaknin in maščob ta kava v bistvu nadomesti zajtrk.

Vsak dan opravi 30 do 90 minut vadbe. Pri tem se izogiba aerobni vadbi, saj je prepričan, da je ta neučinkovita.

Pravi, da moški ne bi smeli masturbirati več kot enkrat tedensko (seks je druga zgodba in naj bi ga prakticirali redno), medtem ko naj bi ženske masturbirale čim večkrat.

Kot ste verjetno pričakovali, ob vsem tem Dave stavi tudi na vbrizgavanje matičnih celic, kar brez težav pokaže tudi na svojem Instagram profilu. S tem se skuša ogniti morebitnim vnetjem, omogočiti telesu hitrejše okrevanje in seveda tudi upočasniti staranje telesa. Matične celice si je vbrizgaval že v noge, v roke, v vrat, v obraz in tudi v penis. Takole se je javil z vbrizgavanja matičnih celic v zadnjico:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dave Asprey (@dave.asprey)

Dave redko pije alkohol. Kadar ga, pa zjutraj vzame medicinsko oglje v tabletah, ker to menda prepreči alkoholnega mačka.

Na dan vzame okoli 100 prehranskih dopolnil, vključujoč vitamin A, C, D, K2, krilovo olje (izdaten vir Omega 3) in L-Tirozin, aminokislino, ki pomaga pri vzdržljivosti in ohranjanju dobrega počutja.

Če mu dejansko uspe, do 180. rojstni dan dočakal leta 2153. Oseba, ki je doslej živela najdlje, je bila Jeanne Calment iz Francije. Ob smrti je bila stara 122 let in 164 dni. Rekord med moško populacijo pa drži Jiroemon Kimura, ki je bil ob smrti star 116 let in 54 dni.

Vir: Telegraph, daveasprey.com