Odločil se je posvojiti siamsko mačko in dobil tega čudovitega slepega kosmatinca

6. 4. 2021, 09:28 | Viralno

              Odločil se je posvojiti siamsko mačko in dobil tega čudovitega slepega kosmatinca (foto: profimedia) profimedia

Mali slepi maček je nemudoma postala spletna zvezda. Mnogi pravijo, da ima prav angelski obraz.

Ime mu je Merlin Griffith. Temno siv kožušček krasita dve mlečno modrikasti očesi, lastnik Elliot Green pa mu je celo odprl kar čisto svoj Instagram profil, ki si ga zdaj deli s svojim pasjim prijateljem Winstonom. Več kot 90.000 uporabnikov je bilo hipno navdušenih nad mačjim lepotcem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Merlin Griffith (@merlin.griffith)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Merlin Griffith (@merlin.griffith)

Elliot Green je pred časom želel posvojiti siamsko mačko, zato se je udeležil dogodka Free Cat Friday, kjer poskušajo čim več mačkam iz zavetišč najti dom. A ko je Elliot prišel na dogodek, je ugotovil, da je večina siamskim mačk že posvojenih ali pa rezerviranih. Potem pa je nenadoma odkril Merlina.

Merlin je bil v zavetišču že kot mladiček. Ko se je skotil, je bil skoraj popolnoma slep, že takoj pa je bilo tudi jasno, da bo to zelo majhen mucek, ki bo za preživetje vedno potreboval zdravniško pomoč in ljubeč dom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Merlin Griffith (@merlin.griffith)

Kot danes pravi Elliot: »Je zelo ljubeč muc, rad ima pozornost in crkljanje. Nikoli ničesar ne uniči, pa tudi ni zamerljiv. Ker se je rodil slep, nima razvitega strahu, zato bo brez skrbi skušal skočiti tudi iz previsokih lokacij. Ne skriva se in ne izogiba se ljudi – takoj priteče do vrat, ko kdo pride, pleza po kavču in po gostih. Najraje je pri komu v naročju.«