Šolar se je med šolanjem na daljavo z genialnim trikom več tednov izogibal preverjanju znanja

Mali genij

29. 1. 2021, 14:26 | Viralno

              Šolar se je med šolanjem na daljavo z genialnim trikom več tednov izogibal preverjanju znanja (foto: Shutterstock) Shutterstock

Ko je javnost izvedela za zgodbo prebrisanega učenca, ki je svojo učiteljico spretno izigraval na Zoomu in se tako izognil ustnemu preverjanju znanja, ga je večina takoj označila za genija. »Ta otrok bo še veliko dosegel v življenju,« se je glasil eden od komentarjev.

Konec je časov, ko so otroci za pozabljeno domačo nalogo krivili psa ali preveč igrivo sestrico. Leta 2021 so se tudi iznajdljive otroške finte preselile v digitalni svet.

Šolanje na daljavo mlajšim generacijam s tehnološkega vidika ni tako velik problem, kot je morda njihovih tehnično manj podkovanim učiteljicam. Generacije mladih, ki so se rodila v svet interneta, spletnih druženj in video iger, imajo ogromno računalniškega znanja – in nekateri ga tudi s pridom izkoriščajo.

Prebrisani šolar iz Anglije je s preprostim trikom na Zoomu izigraval svojo učiteljico in se spretno izogibal ustnemu preverjanju znanja. Šele po nekaj tednih je učiteljica posumila, da nekaj ni v redu in potem hitro ugotovila, da ima opravka s pravim malim genialcem.

Učiteljica, ki je bila izigrana, pa je sicer žena britanskega televizijskega voditelja Chrisa Arnolda, ki je zgodbo potem z veseljem delil na Twitterju. Zapisal je takole:

»Moja žena je učiteljica in očitno je eden od njenih učencev svoje ime med Zoom predavanji redno spreminjal v Reconnecting, da mu nikoli ne bi bilo postavljeno kakšno vprašanje.«

Reconnecting se namreč na Zoomu izpiše pri imenu tistih, ki izgubijo povezavo s spletnim sestankom in jih aplikacija skuša ponovno povezati. Ko je učenec spremenil svoje ime, je učiteljica preprosto mislila, da ima fant probleme z internetom in ga je pustila na miru.

»To je počel več tednov. Mislim, da temu pobiču ni potrebno skrbeti za izobrazbo, je rojen genij,« je še zapisal Chris Arnold.

Eden od komentarjev pa: »Nisem prepričan, če naj bom navdušen za svetlo prihodnost tega učenca ali naj me skrbi, če se bo odločil za politično kariero.«