Ste videli to 'mišičasto' mačko? Najprej smo mislili, da gre za photoshop, v resnici pa ...

3. 12. 2021, 11:23 | Viralno | Piše: A.B.

              Ste videli to 'mišičasto' mačko? Najprej smo mislili, da gre za photoshop, v resnici pa ... (foto: Reddit) Reddit

Uporabnik priljubljene spletne platforme Reddit je pred kratkim delil fotografijo svojega hišnega ljubljenčka, za katero smo bili sprva prepričani, da gre za eno tistih fotografij, ki jih ljudje predelajo v programu Photoshop v razvedrilne namene. A temu ni tako. Slika je namreč realna, maček na njej pa trpi za izjemno redko boleznijo, ki povzroča zmanjšanje maščobnega tkiva in povečanje mišične mase. 

Kdorkoli je ob pogledu na to sliko pomislil: ''Saj to ne more biti res!'' - naj vas potolažimo, niste edini. Ko smo na spletni platformi Reddit zagledali to objavo, smo bili prepričani, da je imel nekdo enostavno preveč prostega časa, ki ga je izrabil v kreativen in šaljiv namen. A slika ni urejena, maček na njej pa trpi za redkim bolezenskim stanjem, znanim kot hipertrofija mišic v povezavi z delovanjem hormona miostatin. 

Najbolj značilna lastnost te bolezni, ki lahko v redkih primerih prizadene tako ljudi kot živali, je povezana z zmanjšano telesno maščobo in povečano mišično maso. Razen tega, da posameznika, ki ima tovrstno bolezensko stanje, zaznamuje z ekstremno mišičavostjo, hipertrofija mišic ni boleča in ne predstavlja večjega tveganja. 

Uporabniki platforme Reddit so bili s svojimi komentarji pod fotografijo še posebej kreativni, saj so komentirali, da je ta maček zagotovo povsod 'šef' in da se verjetno najpogosteje prehranjuje kar na fitnesu v skupini tistih, ki vedno delajo počepe.