To je ta hip najbolj slavna mačka v San Franciscu (ki jo internet naravnost obožuje)

Za slavo je bil potreben le en čivk

4. 1. 2022, 10:33 | Viralno

              To je ta hip najbolj slavna mačka v San Franciscu (ki jo internet naravnost obožuje) (foto: Twitter: @AHappierDay) Twitter: @AHappierDay

Ko je v nedeljo zaokrožila fotografija debelušne mačke, ki z metuljčkom na podbradku nezainteresirano sedi na majhnem stolu sredi prodajalne alkoholnih pijač, si zagotovo nihče ni mislil, da jo bo prav ta fotografija izstrelila med zvezde interneta. A se je zgodilo prav to!

Mačka na fotograiji, naravne barve črno-belega kožuha spominjajo na elegantno smoking obleko, ima za vratom prisrčnega metuljčka iz blaga, v ozadju pa so lično postavljene steklenice z likerji. Od novinarja spletnega portala sfgate.com izvemo, da je mački ime Tosca, da je stara 8 let in da sta njena lastnika tudi lastnika trgovine Nabila's Naturals v San Franciscu.

"O moj bog, saj postaja slavna, tale naša," ob pogledu na več kot 120.000 osrčenj na Twitterju v zgolj dveh dneh (danes jih je že preko 160.000) pove Ramiz Yousef, ki skupaj s svojo ženo Eleno Rios vodi trgovino.

Tosco je med zvezde interneta izstrelil naslednji navdušen tvit s fotografijo tega naključnega obiskovalca njune trgovine:

Rios nato pove: "Tosca je stara okoli 8 do 9 let in je posvojenka." Z možem sta jo posvojila leta 2016. Še vedno se dobro spomni, kakšno je bilo njihovo prvo srečanje. Z Yousefom sta Tosco našla v zavetišču. Bila je ljubka in bojevita majhna živalica, ujeta v majceni kletki. (Če se kdo sprašuje, je ime dobila po Puccinijevem libretu. Yousef in Rios ji imena nista spreminjala, saj ji je ustrezalo.)

"Takoj sva se odzvala na Tosco ... in ko sva se hotela premakniti k naslednji kletki z mačkami," ve povedati Rios. "... se je strašno razjezila. In je pričela, tako (phhhhhh zvok), proti Ramizu. Takoj ko je naredila to, sva oba z možem vedela, da je ona tista prava. To je bil zares poseben trenutek."

Po več kot petih letih v svojem novem domu v trgovini Nabila's je zelo družabna Tosca očarala številne kupce, pa tudi marsikaterega zgolj mimoidočega, v katerega je zrla iz izložbenega okna.

"Zelo je priljudna punčka," pravi Rios. "Rada se odzove na kupce in se smuka okoli ljudi. Včasih stika naokoli po pultu in so odzove na vsako akcijo. Spremlja vsak gib. Kaj se dogaja, kdo si je kaj izbral."

Tosca, se pošali Rios, se včasih postavi tudi k vratom in pozdravi vsakega, ki vstopi v njeno malo kraljestvo.

"Včasih stoji pri vratih, raztegne svoje male šapice in v trenutku se vse ustavi. Ves direndaj, ki se sicer dogaja v trgovini."

Pa metuljček, ki ga ima za vratom? Rios pravi, da ji ga zamenjajo glede na letni čas, občasne praznike in, seveda, njeno razpoloženje. Ko se metuljčkov naveliča, pravi Rios, postane sitna. In takrat je jasno, da ji ga je potrebno zamenjati. (Tosca ima tudi posebno ogrinjalo, ki pa ga nosi le ob posebnih priložnostih.)

Tako Rios in Yousef sta navdušena, da je njuno 'majhno hišno dete' poželo toliko pozornosti na Twitterju.

"Srečna sva, da je razveselila toliko ljudi in naredila njihov vsakdan vsaj malo slajši."

Več fotografij Tosce pa v članku na sfgate.com.