Znana aktivistka Tash Peterson skoraj gola protestirala v Louis Vuitton butiku

24. 8. 2021, 15:31 | Viralno

              Znana aktivistka Tash Peterson skoraj gola protestirala v Louis Vuitton butiku (foto: Profimedia) Profimedia

Nenavadni protest proti mučenju živali ni trajal dolgo, je pa požel veliko zanimanja na spletu, saj je Tash v trgovino vstopila oblečena le v tangice in z napisom 'raje gola kot, da nosim kožo nekoga drugega' dodobra šokirala tako varnostnike, kot tudi kupce.

»Kdo je bil umorjen za tvoje usnjene čevlje, jakno ali volnen pulover,« je na svojem Instagramu zapisala avstralska aktivistka Tash Peterson, ki ima v biografiji zelo jasno izraženo stališče: »Če nisi vegan, zlorabljaš živali.«

Nedavni podvig v butiku modne znamke Louis Vuitton je zabeležila tudi na Instagram profilu, ogledalo pa si ga je že preko 52.000 ljudi, ki so potem pribeležili tudi preko 900 komentarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tash Peterson (@vganbooty)

»Če kupuješ živalsko kožo, plačuješ za najbolj strašljivo mučenje živali na planetu,« zapis nadaljuje Tash. Zakaj prav Louis Vuitton? »Pri Louis Vuitton so odgovorni za umore krav, ovac, krokodilov, kač, lisic, kun, gosi, rac in mnogih drugih živali,« zapiše Tash, ki je te besede glasno ponavljala tudi med svojim dve minuti dolgim protestom v modnem butiku.

Varnostniki so ji potem le uspeli vzeti napis, ga raztrgali, gospodično pa pospremili iz butika.

Še to – Tash je kasneje razkrila, da je bila po telesu premazana z lastno menstruacijsko krvjo, ker naj bi to, po njenih besedah, »simboliziralo živalski holokavst, ki je zakoreninjen v antropocentrizem naše družbe.«

To je bil njen prvi protest v mestu Perth, odkar se je mlada upornica vrnila v Zahodno Avstralijo, saj je imela doslej prepovedan vstop v vse bare, lokale in restavracije v tej zvezni državi. Vedoč, da bi lahko zelo hitro bila aretirana, če bi naredila le en prekršek, je svoj dom začasno premaknila v Melbourne.