E. Č. | 16. 4. 2024, 13:33

Začelo se je! Slovenija že v primežu hladne fronte, vremenoslovci sporočajo, da so zabeležili ... (FOTO)

ARSO

Ponekod se je shladilo že za več kot 10 stopinj Celzija!

Še za vikend smo lahko uživali v naravnost poletnih temperaturah, zdaj - pa je komaj torek! - pa je vrag že odnesel šalo. Slovenija se je znašla v močnem primežu hladne fronte, ki se čez državo širi s svetlobno hitrostjo. Temperature padajo kot za stavo, znižuje se meja sneženja, prav tako preglavice povzroča močan veter.

➡️ Ne spreglejte: Dogajanje na nebu lahko spremljate tudi na naši podstrani Radarska slika padavin

"Ohladitev s hladno fronto od severovzhoda napreduje proti zahodu države. Meja sneženja se hitro spušča, ponekod se je že ohladilo za več kot 10 °C. Piha okrepljen severovzhodnik. V Novem mestu je bil najmočnejši sunek 66 km/h, v Rogaški Slatini 63 km/h. V severni Sloveniji so se začele pojavljati nevihte, padavine se bodo v naslednjih urah okrepile," je sporočil ARSO.

Temperature, kot rečeno, hitro padajo, na Kaninu, Kumu, v Lisci, Logarski dolini, Predelu in na Kredarici so že skoraj pod lediščem. Na nekaterih višjeležečih predelih Slovenije (Pavličevo sedlo, Planina nad Golico ...) že sneži! Hladno fronto že spremljajo tudi nalivi s sodro. ARSO je medtem za številne dele Slovenije že izdal posebno opozorilo - več o tem na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Mojmir Šiftar o zakulisju MasterChefa, stereotipih in ženi Anji