Uredništvo | 21. 6. 2024, 13:29

V naši neposredni bližini trepetajo pred močnimi neurji z debelo točo: bo na udaru tudi Slovenija?

Alen Milavec/Bobo

Vremenoslovci opozarjajo pred zaostrenimi vremenskimi razmerami.

Medtem, ko je Slovenija v primežu vročinskega vala, nad nas pa je prineslo tudi novo pošiljko saharskega peska, zaradi česar je zrak prekomerno onesnažen z delci PM10, v sosednji Italiji trepetajo pred razvojem močnih neurij, ki lahko prinesejo debelo točo. Nevarnost velja za večiji del centralne evrope in severno Italijo.

Slovenija trenutno ni v nevarnosti

"Tudi danes lahko v naši neposredni bližini (v Italiji) pričakujemo razvoj močnih neurij z debelo točo," so na Facebooku zapisali pri Neurje.si. "Na srečo tokrat naša dežela ne bo na 'udaru', kot recimo lani, ko smo v juniju v Sloveniji beležili močna neurja z vetrolomi," so dodali in pojasnili, da tudi napoved za soboto in nedeljo ne kažeta, da bi bila naša država znotraj koridorjev z rdečim alarmom.

Pri Agenciji RS za okolje sicer napovedujejo, da bo danes popoldne povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo, kakšna ploha ali nevihta pa ni izključena v hribovitem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 stopinj Celizija.

Bobo

Jutri nas bodo zajele plohe in nevihte

Jutri zjutraj bodo v severnih krajih možne posamezne nevihte. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva, popoldne in zvečer pa nas bodo zajele plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekaj plohami, so zapisali pri Arsu.