K. Ž. | 10. 2. 2024, 18:00

Srednjeročna napoved: približal se nam bo afriški greben, ta pa bo s seboj prinesel …

Profimedia

Očitno se nadpovprečno tople temperature še ne bodo poslovile.

Pustni konec tedna bomo preživeli v znamenju dežja in z nadpovprečno toplimi temperaturami. Do konca meteorološke zime so ostali še trije tedni, a ti sodeč po napovedi vremenoslovcev na ciklon.si ne bodo prav nič zimski.

V naslednjem tednu bo tako namesto anticiklona nad severno Evropo nad zahodnim delom Sredozemlja nastal afriški greben, ki se nam bo tudi močno približal. Ta bo s seboj prinesel tudi precej visoke temperature. "V drugi polovici tedna lahko pričakujemo najvišje temperature večinoma čez 15 °C. Poleti bi taka anomalija prinesla vročinski val. Od zahoda se nam bo približevala atlantska motnja, ki bo postopno slabela, saj ga bo Afričan preprosto pojedel in bo na koncu le nekaj več spremenljive oblačnosti in tu in tam kakšna krajevna ploha," napovedujejo na ciklon.si.

Kot so še napovedali, obstaja žarek upanja za ljubitelje zimskega snega, da nam vreme prinese še nekaj snega v zadnji dekadi februarja oziroma v začetku marca. Točna napoved, ali se bomo razveselili snežink, pa za zdaj še ni možna, so še dodali.

Kakšno vreme nas čaka?

Jutri bo sprva oblačno, občasno bo deževalo. Padavine bodo dopoldne od jugovzhoda oslabele in ponekod ponehale, popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe. Padavine se bodo zvečer spet nekoliko okrepile in se zavlekle v noč na ponedeljek. Meja sneženja se bo na severu spustila do1200 m. Najvišje temperature bodo med 9 °C in 14 °C, v alpskih dolinah okoli 3 °C.

Žiga Živulović j.r./Bobo

V ponedeljek bo pretežno oblačno, padavine bodo do dopoldneva povsod ponehale, najpozneje na jugu. Na Primorskem bo dopoldne prehodno zapihala šibka burja, ki bo popoldne oslabela, najvišje temperature bodo med 7 °C in 12 °C.

V torek bo pretežno jasno, najvišje temperature bodo med 7 °C in 12 °C, na Primorskem do 16 °C.

V sredo bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo s hladnim jutrom, najvišje temperature bodo med 7 °C in 12 °C, na Primorskem do 14 °C.

V četrtek bo sončno in topleje, najvišje temperature bodo med 11 °C in 16 °C.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord