STA/Uredništvo | 28. 5. 2024, 20:38

Toča, poplavljene ceste, plazovi ... kakšne so posledice neurja po državi? (FOTO in VIDEO)

Meteoinfo/Facebook profil/Posnetek zaslona

Na pomoč so pritekle gasilske enote.

Neurje z obilnimi padavinami, ki se je danes razširilo po večjem delu države, je nekaterim krajem prineslo točo, poplavljanje cest, odklop elektrike in podobne nevšečnosti. Na pomoč so pritekle gasilske enote, ki so pomagale prečrpavati meteorno vodo, s protipoplavnimi vrečami zaščititi ogrožene objekte in s folijo prekriti plazišča.

Meteorna voda je poplavljala bivalne, kletne in garažne prostore, zastajala je padavinska voda, naraščanje hudourniških vodotokov je ogrožalo objekte ter poplavljalo cestišča. Sprožili so se trije plazovi v občinah Škofljica, Hoče - Slivnica in Zreče, so sporočili iz uprave. Gasilci so posredovali na 81 dogodkih, in sicer na območjih: Celje, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj in Slovenj Gradec.

Kot smo že poročali, so največ udarov strel zabeležili na vzhodu države. Lokalne intenzivne padavine so povzročile posledice tudi na cestah. Številni prebivalci različnih krajev po Sloveniji so fotografirali in snemali dogajanje na nebu, ki je bilo ponekod rušilno, drugod pa je ponujalo magičen pogled na razburkano nebo pestrih barv.

Padavine pa ne bodo prenehale, ampak se bo deževno vreme nadaljevalo skozi noč, do jutra bo od severozahoda postopno slabelo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, so napovedali na Agenciji RS za okolje.

V sredo zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave