3. 3. 2024, 11:30 | Vir: STA

Nič kaj obetavna vremenska napoved: dež, sonce, dež in še ...

Profimedia

Spremenljivo vreme bo v naših krajih vztrajalo še kar nekaj časa.

Danes bo v zahodni polovici države spremenljivo, ponekod pretežno oblačno, nastalo bo nekaj ploh. Na vzhodu bo povečini sončno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, v severozahodni Sloveniji okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji, več oblačnosti bo v jugozahodni Sloveniji. Predvsem na zahodu in jugu bo lahko nastalo nekaj ploh. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 12 do 18 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe. Tudi v sredo bo še spremenljivo s plohami. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika

Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope je območje nizkega zračnega tlaka z več ciklonskimi središči. Vremenska fronta se razteza od Britanskega otočja do osrednjega Sredozemlja. Nad naše kraje z vetrovi južnih in zahodnih smeri doteka dokaj vlažen in razmeroma topel zrak.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol