12. 5. 2024, 19:00 | Vir: STA

Prvi od ledenih mož ni upravičil svojega imena, kakšno vreme nas čaka?

Tina Kosec/Bobo

Prvi od ledenih mož, Pankracij, ki goduje danes, ni upravičil imena. Po državi je namreč pretežno jasno s temperaturami nad 20 stopinj Celzija.

Prihodnje dni naj bi se po napovedih Arsa vendarle nekoliko ohladilo. Pričakovati je krajevne padavine, tudi v sredo, na po ljudskem izročilu mokro Zofko. V teh dneh godujejo t. i. ledeni možje, ki po ljudskem izročilu prinašajo hladne dni in deževje sredi maja. Današnji Pankracij se sicer ni izkazal, več verjetnosti za to imata ponedeljkov Servacij in torkov Bonifacij.

Glede na vremensko napoved imata prihodnja dva od ledenih mož več možnosti, da upravičita svoje ime. V ponedeljek bo po napovedih Arsa večinoma oblačno, nastajale bodo krajevne padavine, lahko tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 15 do 22 stopinj Celzija.

Tudi v torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami. Prav tako se bodo ob pretežno oblačnem vremenu krajevne padavine iznad zahodnih krajev postopno širile proti vzhodu v sredo, ko goduje sv. Zofija, ki se je v ljudskem izročilu zaradi deževnega vremena drži tudi ime polulana oz. mokra Zofka.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk