14. 5. 2024, 09:33 | Vir: STA

Vreme ne bo prav nič lepo: poscana Zofka bo upravičila svoje ime

Profimedia

"Če Zofka zemlje ne poškropi, vreme poleti prida ni," pravi stari ljudski pregovor. Očitno nam bo poletje naklonjeno ...

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne se bo na vzhodu oblačnost trgala. Predvsem v zahodni Sloveniji bo nastalo nekaj posameznih ploh in neviht. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo se bo dopoldne ponovno pooblačilo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Proti večeru se bodo pojavile tudi nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 16 do 22, v Zgornjesavski dolini okoli 14 stopinj Celzija.

Obeti

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. V noči na petek se bo dež okrepil, tudi nevihte bodo pogostejše. V petek dopoldne bo še spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, popoldne se bo od juga jasnilo, predvsem v zahodni Sloveniji so še možne posamezne plohe in nevihte. V četrtek bo še pihal veter vzhodnih smeri.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk