K. R. | 8. 7. 2024, 09:46

Pripravite se, tudi danes nas lahko preseneti toča (nevihte se lahko pojavijo predvsem v določenih delih države)

Alen Milavec/Bobo

Podobno kot v nedeljo se lahko po državi razvijejo posamezna neurja.

Danes bo povečini sončno, sredi dneva bo zapihal veter vzhodnih smeri. Popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale v noč. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 26, drugod od 28 do 32 stopinj Celzija, so na svojih spletnih straneh zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Lahko nastanejo neurja s točo

Zaradi neposredne bližine oslabljene fronte se lahko nevihte pojavijo predvsem na jugu in severu države, tudi danes pa se lahko razvijejo v posamezna neurja s točo, so opozorili pri Neurje.si. Ob tem so poudarili, da bodo nevihte lokalnega pomena, zaradi česar večjih posebnosti drugod ni pričakovati.

Kljub navedbam Arsa, da bi se lahko nevihte nadaljevale v noč, pa so pri Neurje.si zapisali, da se bodo nevihte pojavljale predvsem v zgodnjem popoldnevu, proti večeru pa naj bi se stanje povsod umirilo.

Urška Živulovič/Bobo

V sredo četrtek bo še bolj vroče

Jutri bo na Primorskem sončno, drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, možna bo kakšna ploha. Čez dan se bo jasnilo. Popoldne bo predvsem v hribovitih krajih kakšna nevihta. Na Primorskem bo do večera pihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa vzhodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 28 do 33, na Primorskem 34 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo sončno, še bolj vroče in soparno, popoldne bodo posamezne nevihte, so zapisali pri Arso.

Profimedia

Sončno vreme bo danes prevladovalo tudi v sosednjih pokrajinah. Popoldne bodo posamezne nevihte, verjetnejše v hribovitih krajih. Jutri bo sončno, v Alpah in Gorskem Kotarju popoldne ni izključena kakšna nevihta. 

Danes in v torek se bo vremenska obremenitev zmanjševala. Postopno pa se bo stopnjevala toplotna obremenitev.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan