K. Ž. | 13. 5. 2024, 09:09 | Vir: STA

Vremenska napoved: začelo se bo že sredi dneva in vztrajalo vse do konca tedna

Profimedia

Sredi dneva se bo pooblačilo, možne so tudi krajevne plohe.

Danes se bo dopoldne povsod pooblačilo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija. Zvečer in ponoči bo ponekod še občasno deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Od vzhoda se bo popoldne delno razjasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 stopinj Celzija.

Kako bo do konca tedna?

V sredo se bo čez dan od zahoda ponovno pooblačilo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

V četrtek in petek bo povečini oblačno s padavinami, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Več dežja bo v zahodni Sloveniji. V soboto bo nekaj več sonca, a bo še možna kakšna popoldanska ploha in nevihta. Od nedelje dalje pa nekaj več spremenljive oblačnosti, ko se verjetnost za plohe in nevihte spet nekoliko poveča. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 10, popoldanske pa okoli 20 °C, še napovedujejo na Arsu.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk