Uredništvo | 17. 6. 2024, 22:17

Dosegel nas bo vroč afriški zrak, živo srebro se lahko povzpne do 40 stopinj (a na vidiku že osvežitev)

Profimedia

Vse kaže, da se nam že kmalu obetajo nova neurja, ki bi lahko bila močnejše narave.

Z jutrijšnjim dnem bodo temperature končno precej bolj poletne. Po napovedih Agencije RS za okolje se bodo dnevne temperature povzpele do 32 stopinj Celzija, vročina pa se bo stopnjevala do petka, najbolj vroče pa bo na vzhodu. Kljub temu pa vročinski val ne bo trajal dolgo, saj nas že ob koncu tedna čaka nova osvežitev.

Na vzhodu tudi do 40 stopinj

"Od jutri naprej nas bo po višini dosegel vroč afriški zrak, ki pa ne bo dolgo vztrajal nad našo regijo," so zapisali pri Neurje.si in pojasnili, da se lahko na vrhuncu vročine živo srebro ponekod na vzhodu države povzpne tudi do 40 stopinj Celzija. "V soboto in v nedeljo bomo že lažje zadihali, saj se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte," so dodali.

Ob tem so opozorili, da vsako tovrstno poslabšanje prinese možnost, da se pojavijo močnejše nevihte. Več padavin pričakujejo v nedeljo, v naslednjem tednu pa napovedujejo "bolj znosne in mesecu primerne". so zaključili pri Neurje.si.

Nevihte tudi na območju evropskega prvenstva

Dodali so še opozorilo pred nevihtami in krajevnimi neurji v Nemčiji, kjer trenutno poteka evropsko prvenstvo v nogometu, tja pa je oziroma bo romalo tudi veliko Slovencev: "Glede na to, da je tekom nogometnih tekem veliko navijačev na prostem, se priporoča spremljanje vremenskih napovedi in opozoril. Iz dneva v dan se bodo nevihtne linije pojavljale tudi drugod - južneje," so zapisali.