15. 5. 2020, 11:39

4 neverjetni načini uporabe sveže mlete kave (poleg običajnega rituala, ki nam polepša dan)

Kava je tisti najbolj običajni jutranji ritual, ki nas prebudi in napolni z energijo. A kava je lahko tudi nadvse uporabna in učinkovita pri številnih vsakdanjih opravilih. Tako si lahko po jutranji ali popoldanski skodelici kave iz njene usedline na primer naredimo naravni piling za kožo …

Čiščenje

Kavna usedlina je lahko odlično polirno sredstvo, ker je njena struktura groba. Uporabimo jo lahko za odstranjevanje zasušenih madežev, za čiščenje umivalnikov ali posode. Če ji primešamo nekaj vode in jo s krpo razmažemo po lesenem pohištvu, bo to bolj sijoče.

Piling

Sveže mleti kavi lahko primešamo žličko kokosovega olja in jo uporabimo kot piling za obraz. Tako si lahko privoščimo kavno razvajanje, ki obnavlja kožo, kofein v kavi pa je učinkovit tudi pri odstranjevanju podočnjakov.

Osvežilec zraka

Če se vam zdi, da ima vaš hladilnik neprijeten vonj, vanj postavite skodelico s kavno usedlino, ki bo posrkala neprijetne vonjave. Zrna sveže mlete kave lahko postavite tudi v omaro z oblačili in pomagala jim bodo ostati svežega in prijetnega vonja.

Volumen las

Strokovnjaki z Univerze Lübeck v Nemčiji so ugotovili, da lahko nanašanje kave na lase pozitivno vpliva na rast in volumen las. Kavno usedlino vmasiramo, počakamo nekaj minut in speremo.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.