15. 5. 2020, 11:40

Katera pa je vaša razvada? Naša je vsekakor točka 3!

Vsak od nas ima vsaj eno razvado, ki si jo privošči v dobrih ali slabih trenutkih. Razvade pa niso nujno slabe, lahko nas spravijo v boljšo voljo ali pa nam pomagajo skozi težko življenjsko obdobje. Katere pa so tiste razvade, ki se jim vi ne morete upreti?

1 Čokolada

Čokolada je brez dvoma ena od najbolj priljubljenih sladkih razvad. Privoščimo si jo za nagrado, po napornem dnevu, med delom, ko potrebujemo energijo, ali pa se z njo tolažimo, ko smo slabe volje. Uživanje zmernih količin te sladke pregrehe lahko celo zmanjša tveganje za depresijo, so ugotovili britanski znanstveniki.

2 Nakupovanje

Skupaj z vedno večjim številom nakupovalnih centrov se je nakupovanje skozi leta spremenilo v »nujno zlo«, ki že nekaj časa ni več razvada samo žensk, temveč se ga vse pogosteje 'udeležujejo' tudi moški. Za številne nakupovanje pomeni način sprostitve, užitek in balzam za dušo.

3 Skodelica sveže mlete kave

Marsikdo si ne predstavlja začetka jutra brez skodelice opojne sveže mlete kave, ki že navsezgodaj zadiši po kuhinji. Kava je ena izmed najbolj razširjenih razvad, saj si jo privoščimo tudi po kosilu ali ob popoldanskem klepetu s prijatelji, postrežemo pa jo tudi obiskom.

4 Spanje do popoldneva

Ob vikendih si veliko ljudi privošči daljši spanec kot med tednom. Daljše spanje ob koncih tedna pa lahko povzroči zmedo spalnega ritma. Telo se do ponedeljka navadi na drug ritem in tako smo v ponedeljek še bolj zaspani, kot bi bili sicer. A kaj, ko je dolgo crkljanje pod odejo tako sladko!

PROMO

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.