14. 5. 2020, 17:13

Ste res prepričani, da poznate ključ do popolne skodelice kave?

Nekateri sveže mleto in praženo (»turško«) kavo pijejo zaradi vonja, drugi jo pijejo iz navade, tretji si ne predstavljajo začetka dneva brez nje. Če ste med zadnjimi in še vedno iščete tisti pravi recept, kako skuhati najboljšo kavo doma, preberite to skrivnost priprave tega opojnega napitka.

Izberite pravo vrsto

Predvsem je pomembna izbira vrste kave glede na vaš okus, pri čemer sta bistveni dve osnovni vrsti: arabika in robusta. Slovenci v največji meri uživamo kavo arabika, ki je zaradi blagega in aromatičnega okusa najbolj priljubljena med kavoljubi. Manj priljubljena vrsta je robusta, ki se pri najbolj prodajanih kavah pojavlja v manjšem deležu.

Ni le enega recepta

Tako kot je pri številnih stvareh, tudi kuhanje kave nima samo enega pravega recepta. Nekateri pravijo, da mora vzkipeti sedemkrat, spet drugi, da le enkrat, tretji jo v lončku najprej suho prepražijo.

Vzdušje šteje

Skrivnost dobre kave je v tem, da je pripravljena v prijetnem vzdušju, točno tako, kot je všeč vam. Ni pomembno, ali jo pijete zjutraj ali po kosilu, sami ali v družbi prijateljev. Ko pristavite lonček z vodo in čez nekaj trenutkov zavre, dodajte svežo mleto kavo in pustite, da vas prevzame njen aromatičen vonj, ki se razširi po celotnem stanovanju. S skodelico opojno dišeče kave se udobno namestite in uživajte, pa naj bodo to ukradene jutranje minute ali popoldansko poležavanje.

Všeč naj bo vam

»Ni pomembno, kako pripravite kavo. Lahko jo prevrete enkrat, lahko tudi sedemkrat, lahko ji dodate mleko in sladkor, najpomembnejše je, da bo všeč vam. Popolna skodelica kave je tista, ki je popolna za vas,« je dejal poskuševalec, ki skrbi za kakovost in odličen okus kave Barcaffè.

PROMO

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.