N.Z. | 9. 5. 2022, 11:22

16-letnica leto dni živela od bonbona in polovice piškota dnevno (tehtala le še 40 kilogramov)

profimedia
16-letnica leto dni živela od bonbona in polovice piškota dnevno (tehtala le še 40 kilogramov) (foto: profimedia)

»Jedilnik sem si naredila sama,« je povedalo dekle, ki je prenehalo jesti. Da je nekaj hudo narobe, je spoznala šele v trenutku, ko se je onesvestila.

Madason Faukler iz Belfasta je po enem letu stroge ’diete’ tehtala le še 40 kilogramov. Njen dnevni menu je bil nadvse siromašen: en bonbon in pol piškota dnevno.

»Nekaj komentarjev sem dobila od ljudi, ki so menili, da sem debela in da bi zares morala shujšati. Verjela sem jim, ker sem mislila, da so moji prijatelji,« je povedala in dodala, da pred tem ni vedela ničesar o motnjah hranjenja.

Njena mama Kimberly Neill je povedala, da je najprej opazila, da Madason prinaša nazaj domov kosilo, ki bi ga morala zaužiti v šoli, ko pa je bil čas za večerjo, se je skrivala v svoji sobi in metala hrano v smeti.

Madison so najprej pričele mučiti vrtoglavice v šoli, kar je njeno mamo zaskrbelo do te mere, da jo je peljala k zdravniku. Vendar ta ni opazil motnje hranjenja pri Madason, temveč jo je poslal na slikanje možganov.

Potem pa se je nekega dne Madison v šoli onesvestila. Odpovedovati so ji začela ledvica in jetra.

Dekle so potem, ko ji zdravljenje doma ni pomagalo, kar trikrat pa si je poskusila vzeti tudi življenje, hospitalizirali. V posebni kliniki za motnje hranjenja so poskrbeli, da se je držala strogega režima prehrane tako, da je morala jesti na vsaki dve uri in ležati v postelji.

Danes Madason obiskuje fakulteto, njena teža je v mejah normale, se pa zdaj na smrt boji prehranskih motenj. Iz hvaležnosti, ker so ji rešili življenje, je organizirala akcijo in zbrani denar donirala kliniki.

Madason si zdaj želi postati medicinska sestra, ki bi pomagala duševno bolnim.

@madasonfaulkner

Anorexia will not define me!! Long road ahead💔

♬ Ocean - Martin Garrix,Khalid

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.