23. 6. 2020, 07:48

Bi se radi znebili maščobe na trebuhu? Držite se teh treh pravil in uspelo vam bo!

Shutterstock

Ste se odločili za spremembo? Ne zapletajte. Za začetek upoštevajte tri osnovna in povsem preprosta pravila. Potem se bo počasi začelo premikati.

Prvo pravilo


Stran od sladkorja in živil brez vsakršne hranilne vrednosti.

O tem čivkajo že vrabci. Vsi vemo, da beli sladkor ne ponuja ničesar. Dobesedno. Oropan je vseh mikrohranil, z njegovo pomočjo si pridelate zgolj kakšen kilogram več in zdravstvene težave. 

Posezite po polnozrnatih izdelkih, stročnicah, beljakovinah, sveži zelenjavi in sadju. Naj bo vaš jedilnik bogat s temi živili, pa ne boste imeli težav z nenadnimi željami po sladkem.

Drugo pravilo


Voda. Pijte vodo. Ostanite hidrirani. Izogibajte se gaziranim in drugim sladkim pijačam ter alkoholu  (ja, tudi alkohol prinese nekaj odvečnih kalorij).

Če vam navadna voda ni najljubša, si privoščite čaj ali sami pripravite vodo z okusom. Na tej povezavi boste našli nekaj odličnih predlogov.

Hiter trik z vodo: pred obrokom vedno spijte kozarec vode in počakajte nekaj minut. Veliko ljudi namreč žejo zamenja za lakoto.

Tretje pravilo


Redno se gibajte.

V resnici sploh ni tako težko vključiti nekaj gibanja v urnik. V bloku uporabljajte stopnice namesto dvigala, če imate službo v kraju, kjer živite, pa se tja odpravite peš ali s kolesom. Imate otroke? Kdaj ste se nazadnje podili z njimi po vrtu ali na igrišču? Kaj pa počnete zvečer, ko se stvari umirijo? Ko bodo na televiziji oglasi, hitro naredite nekaj ponovitev katerekoli vaje. In za vikend? Pojdite na najbližji hrib.

Seveda bi bilo idealno, če bi lahko vsaj dvakrat na teden vključili tudi tek, plavanje, trening z utežmi, trening višje intenzivnosti, pilates ... A že 15 minut na dan šteje. Pravzaprav šteje vsaka minuta, ki jo boste namenili gibanju.

Vir: Aktivni.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.