19. 5. 2020, 09:07 | Promocijska objava

5 zlatih pravil nutricistke za zdravo nakupovanje

promocijski materiali
5 zlatih pravil nutricistke za zdravo nakupovanje (foto: promocijski materiali)

Skrb za zdravo prehrano se ne začne v kuhinji, temveč že pri nakupovanju, pravi nutricistka Mojca Cepuš, mednarodno priznana strokovnjakinja za prehrano z več kot trinajstletnimi izkušnjami, ki poleg osebnega dela s strankami predava v sklopu Fitnes zveze Slovenije, vodi delavnice za podjetja in o zdravi prehrani svetuje šolam. Z nami je delila svoja zlata pravila za nakupe, s katerimi bo na vaši poti do zdrave prehrane kar nekaj ovir manj.

 

1.    V trgovino nikoli brez nakupovalnega listka         
Nakupovalni listki imajo številne prednosti: nakup zaključite hitreje, kupite tisto, kar potrebujete, s tem privarčujete denar in zmanjšate ostanke hrane. Ne nazadnje pa načrtovan nakup omogoča, da si lahko zaradi skrbnega načrtovanja privoščite kakovostnejšo prehrano.

promocijski materiali

Preproste ameriške palačinke, s klikom na sliko si lahko ogledate recept.

2.    Nikoli ne nakupujte lačni    
Kako hitro se zgodi, da se v nakupovalnem vozičku znajdejo sladkarije in slani prigrizki, če se v trgovino odpravimo lačni. Zato se je priporočljivo v trgovino odpraviti s polnim želodcem – tako bo skušnjava precej manjša.

3.    Kupujte nepredelana živila 
Izogibajte se vnaprej pripravljenim jedem, saj te običajno vsebujejo več dodanih sladkorjev, soli in maščob.

4.    Ob načrtovanju obrokov se najprej vprašajte, katero zelenjavo boste izbrali   
Na primer, danes boste jedli brokoli. Kako ga boste pripravili? V ponvi s sezamom. Kaj sodi zraven? Kuhan riž in piščančje meso. Na enak način razmišljajte tudi med nakupovanjem – oddelek z zelenjavo je lahko  največji navdih za vaše nakupovanje in načrtovanje obrokov.

promocijski materiali

5.    Pošljite si nakupovalni listek kar na e-poštni naslov       
Presenetljivo veliko receptov nima jasno napisanih sestavin, kar povzroča preglavice pri načrtovanju priprave. Da bi ljubiteljem zdravih obrokov olajšali nakup, smo letos pri snovanju projekta 1, 2, 3, GREMO! vsakemu receptu dodali nakupovalni listek, ki si ga lahko pošljete na elektronski naslov in ga priročno uporabite ob nakupovanju.
 

Projekt 1, 2, 3, GREMO! že tretje leto skrbi za boljše počutje Slovenk in Slovencev s programom vadbe, prehrane in motivacije.

Pridružite se ekipi 1, 2, 3, GREMO! in si oglejte zbirko okusnih, zdravih in priročnih receptov Mojce Cepuš, ki skrbi za strokovno zasnovane jedilnike ter s koristnimi nasveti spreminja slabe prehranjevalne navade Slovencev.

Brezplačen celostni program vadbe, prehrane in motivacije najdete na spletni strani 1, 2, 3, GREMO!, kjer lahko tudi spremljate svoj napredek, si pošljete nakupovalne listke in postavite vprašanja našim ambasadorjem - ob Mojci sta tu še osebni trener Jan Kovačič ter motivator Marko Potrč.

Vadbe potekajo tudi v živo vsak torek, četrtek in nedeljo ob 18.uri na našem Facebook profilu. Čas je, da se nam pridružite tudi vi. 1, 2, 3, GREMO!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.