6. 10. 2021, 10:24

Alojz Ihan: "Očitno je družba nekaj več. Najbrž gre za neki talent politike, da razume družbo!"

Aleksandra Saša Prelesnik
Alojz Ihan: "Očitno je družba nekaj več. Najbrž gre za neki talent politike, da razume družbo!" (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)

Imunolog Alojz Ihan je v sinočnjih Odmevih na RTV Slovenija med drugim komentiral mnenje ministra za zdravje Janeza Poklukarja, ko je ta dejal, da za konec epidemije Slovenija potrebuje medgeneracijsko enotnost in enotnost v odnosu do cepljenja.

O tem, zakaj te enotnosti v Sloveniji ni, in, kaj je po njegovem mnenju razlog, da del Slovencev 'noče razumeti', da v kolikor 'se bom cepil in če bo družba precepljena, bomo prej zunaj nevarnosti, brez omejitev in s sproščenejšemi ukrepi', je Ihan dejal:

"Točno tako razmišljamo zdravniki. Ampak očitno je družba nekaj več. Najbrž gre za neki talent politike, da razume družbo, da zna narediti prave poteze. Kajti če bi bilo tako preprosto, kot razmišljamo zdravniki, ki se ukvarjamo s posameznikom, bi bili že zdavnaj precepljeni, kajti čisto vsi razlogi so za to, da bi se vsaj 80, če ne 90 odstotkov ljudi precepilo. Ampak v resnici očitno manjka nekaj."

Vir: MMC Slovenija

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.