Andrej Trampuž: » Vsake pandemije je nekoč konec, tudi te bo konec!«

Nepreslišano

22. 12. 2021, 12:12 | Zdravje | Piše: Mnenje

              Andrej Trampuž: » Vsake pandemije je nekoč konec, tudi te bo konec!« (foto: Odmevi RTV Slovenija) Odmevi RTV Slovenija

Infektolog Andrej Trampuž je v Odmevih za RTV Slovenija spregovoril o epidemijskih ukrepih, s katerimi je ta trenutek soočeno nemško prebivalstvo. Med drugim je bil jasen, da bi bilo pandemije že konec, če bi bilo prebivalstvo dodobra precepljeno.

Na vprašanje, ali so epidemijski ukrepi sploh še lahko uspešni glede na to, da so ljudje vsega utrujeni po dveh letih pandemije, je skratka odgovoril:

»Lahko si predstavljate, da smo vsi utrujeni, tudi ali pa predvsem pa medicinsko osebje, in želimo konec te pandemije. Če bi dosegli 80-odstotno cepljenost, precepljenost, bi bilo že konec pandemije, tako pa se sedaj vse skupaj podaljšuje, in če ne bomo sedaj bolj uspešni, bo to do poletja trajalo. Vsake pandemije je nekoč konec, tudi te bo konec, in naša naloga je, da to dosežemo čim prej. Kako prepričati ljudi, da se cepijo; če moralno ni zadosti, potem je potrebno obvezno cepljenje in odkar je v Nemčiji napovedano, da bo prišlo obvezno cepljenje, se ljudje masovno cepijo. Tako, da je več ljudi, ki bi se želeli cepiti, kot trenutno imamo cepiv, tako da jih nam že celo primanjkuje za januar in jih nakupujemo, da jih bomo lahko hitro precepili.«

Vir: MMC RTVSLO.si