15. 10. 2021, 10:01 | Vir: STA

Bill Clinton zaradi vnetja sečil na intenzivnem zdravljenju v bolnišnici

profimedia

Bivšega ameriškega predsednika Billa Clintona so ta teden zaradi vnetja sečil sprejeli na intenzivni oddelek bolnišnice v Kaliforniji. Njegovi zdravniki so v četrtek izrazili prepričanje, da bo lahko 75-letnik že kmalu odšel domov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tiskovni predstavnik bivšega predsednika Angel Urena je v četrtek tvitnil, da Clinton okreva. Pri tem se je zahvalil zdravnikom in zaposlenim v bolnišnici.

Clintona so v medicinski center UCI sprejeli že v torek. Njegovi zdravniki pa so v četrtek izrazili upanje, da bo lahko že kmalu odšel domov.

V sporočilu za javnost so zdravniki pojasnili, da gre za vnetje sečil, ki se je razširilo v krvni obtok. Zdravijo ga z antibiotiki in zaenkrat zdravljenje poteka uspešno. Dodali so, da so ga namestili na intenzivni oddelek bolnišnice zaradi zasebnosti in ne, ker bi potreboval tovrstno oskrbo.

Bivšega predsednika so v zadnjih letih že večkrat sprejeli v bolnišnico. Leta 2004 je prestal obvod koronarne arterije okoli srca, leta 2010 pa so mu vstavili žilni opornici.

Demokrat je bil predsednik ZDA od leta 1993 do 2001. Poročen je s Hillary Clinton, ki je bila demokratska kandidatka za predsednico ZDA na volitvah leta 2016, ko je slavil Donald Trump.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.