17. 2. 2020, 12:55 | Vir: Cosmopolitan

Bizarna zgodba Slovenke, ki je postala prva 'žrtev' koronavirusa pri nas

profimedia

Kako, prosim? 🤔

 Na FB strani Center za klinično toksikologijo in farmakologijo so pred kratkim objavili vest o Slovenki, ki je postala 'prva žrtev' koronavirusa pri nas, njen razlog pa je precej bizaren. 

Preberite, kaj se je zgodilo:

Da smo ljudje prestrašeni zaradi novega virusa, ter da o njem veliko premalo vemo, je dokazala tudi nedavna izkušnja Slovenke, ki je zaradi bojazni, da je zbolela s koronavirusom pristala na urgenci.

40-letna Slovenka iz Primorske, se je po prijateljskem pozdravu in poljubu na lice z znancem, ki se je vrnil s potovanja po Aziji, obraz namreč razkužila z dezinfekcijskim sredstvom, ki se sicer uporablja za razkuževanje predmetov.

Ker je sredstvo na njeno kožo delovalo preveč agresivno, je prišlo do vnetja kože obraza in pekoče bolečine, zaradi česa je kasneje poiskala pomoč v bližnji urgentni ambulanti.

Kaj točno so zapisali, si preberite spodaj:

Obenem na centru opozarjajo, da razprševanje sredstev, ki vsebujejo alkohol ali klor po telesu, ne bo uničilo virusov, ki so že vstopili v telo, ter da se omenjena sredstva vedno uporablja v skladu z navodili. 

Fotografije: Unsplash.com/Ani Kolleshi

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.