"Bosna, država v kateri anticepilsko gibanje nima smisla!"

Nepreslišano

3. 2. 2021, 14:30 | Zdravje

              "Bosna, država v kateri anticepilsko gibanje nima smisla!" (foto: profimedia) profimedia

Medtem ko najbolj fantastične zgodbice o škodljivosti cepiv in prikritih načrtih mikročipiranja, za katerimi naj bi stal nihče drug kot Bill Gates, dajejo zaleta anticepilskemu gibanju, se Bosna in Hercegovina sooča s povsem drugačnim fenomenom.

Kolumnist Al Jazeere, Boris Lalić, je v kolumni z naslovom: Bosna, zemlja u kojoj antivakcionalni pokret nema smisla to bizarno neskladje z občo klimo razloži takole:

"Anticepilsko gibanje je dobilo krila tudi v naši regiji. Zagreb in Beograd sta se že postavila na zemljevid s protesti proti ukrepom pandemije, medtem ko se v Bosni še nihče ni spravil z interneta tudi na ulico. Slednje je lahko tudi bolj škodljivo od pravih protestov, saj je ravno internet pravo gojišče psevdoznanstvenih argumentov, ki so veliko učinkovitejši pri vzbujanju panike pred cepivi.

In čeprav se zdijo antivakserji nekako komični po tem, kako domišljijo in fikcijo maskirajo v znanje in znanost, pa so bosanskohercegovski smešni tudi zaradi tega, ker v tej državi cepiv sploh še ni. Bosanske oblasti, za katere lahko brez pretiravanja rečemo, da niso zgrešile niti enega poligona, na katerem je mogoče ropati narod, so se še posebno 'izkazale' pri tem, da enostavno ne znajo nabaviti cepiva. K temu je morda botrovala tudi afera z respiratorji, ki je pokazala, da bosanski državljani vendarle niso povsem neobčutljivi, ko jih kradejo pri belem dnevu, kar je po svoje zanimivo glede na to, da gre za ljudi, ki se posla neradi lotijo, če se jim to ne pozna tudi mimo redne plače.

Nastala situacija je tako povsem razorožila avtohtone cepilce, katerih upor bi bil videti ob vladi, za katero se zdi, da je del anticepilskega gibanja, povsem odveč. Glede na to, kako se nabava cepiv odvija ta hip, bi bilo precej bolj verjetno, da bomo v Bosni priča protestom tistih, ki si želijo biti cepljeni!"