»Bulica na vašem vratu bi lahko bila karcinom,« je napisala gledalka (in ji rešila življenje)

Resnična zgodba

24. 7. 2020, 13:55 | Zdravje | Piše: N.Z.

              »Bulica na vašem vratu bi lahko bila karcinom,« je napisala gledalka (in ji rešila življenje) (foto: profimedia) profimedia

Ameriški televizijski novinarki Victorii Price so diagnosticirali tumor na ščitnici. Da je bila diagnoza še pravočasna, pa se lahko zahvali pozorni gledalki.

Zadnje mesece je Victoria kot preiskovalna novinarka pri WFLA News v Tampa Bayu s kolegi intenzivno poročala o pandemiji koronavirusa.

»Tako kot vsi novinarji, ki smo poročali o tej pomembni temi, sem imel tudi sama te dni zares veliko dela. Morala sem se prilagoditi delu na daljavo in prevzeti delo preiskovalnega novinarja. Spremljali smo najpomembnejšo zdravstveno zgodbo stoletja, ob tem pa povsem zanemarili lastno zdravje,« je med drugim zapisala na Twitterju.

Potem pa je pred dnevi dobila elektronsko pošto od gledalke, ki je na njenem vratu opazila izrastlino. »Napisala mi je, da jo spominja na nekaj, kar je imela tudi sama. V njenem primeru je šlo namreč za karcinom,« je nadaljevala Victoria.

Gledalka naj bi ji še napisala:

»Prosim vas, da se naročite na pregled, ki bo ugotovil, ali je vse v redu z vašo ščitnico.«

Victoria je pismo vzela resno in odhitela k zdravniku. Izkazalo se je, da gre prav zares za izrastlino na ščitnici, da je tkivo rakasto in da gre tudi v njenem primeru za nevaren karcinom.

Victoria je tako že v ponedeljek legla na operacijsko mizo, kjer ji je kirurg odstranil tako tumor kot limfne vozle.

»Zdravniki pravijo, da se je rak razširil, a da je obvladljivo. Upam, da je bila to moja prva in zadnja operacija,« je še napisala v tvitu in dodala, da zdravniki zaenkrat ne razmišljajo o dodatni kemoterapiji.

»Če ne bi dobila ta email, ne bi šla k zdravniku, karcinom pa bi se še naprej širil. To je grozno. Do konca življenja bom hvaležna tej ženski. Nobene obveznosti ni imela, da bi me na to opozorila, saj me v resnici sploh ne pozna. A je to vseeno storila.«