N.Z. | 28. 2. 2023, 13:43

Če boste pili TO pijačo, se vam bo po enem tednu znižala raven slabega holesterola

profimedia

Tako vsaj trdi Instagram profil wls.advice, ki natančno razloži, zakaj za pripravo TE pijače potrebujete naslednje sestavine ... 

Recept za pijačo, ki znižuje holesterol in arterije čisti čepkov, se glasi takole:

1. Najprej potrebujete strok česna.

Česen namreč vsebuje snov alicin, ta pa zaustavlja nastajanje slabega holesterola, čiste arterije čepkov in je nasploh odličen za naravno zmanjševanje krvnega pritiska.

Kot poročajo Pomurske lekarne, trditev drži: "Z raziskavami na živalih so ugotovili, da zniža lipide v tkivih in krvi, serumski holesterol, trigliceride in lahke lipoproteine LDL, zviša pa težke lipoproteine HDL, ki z odstranjevanjem holesterola iz žilnih sten ohranjajo žilno prožnost in preprečijo poapnenje, ki sicer moti krvni obtok ali ga celo povsem zapre. Učinkoviti sta predvsem česnova sestavina alicin in spojina dialildisulfid, ki iz slednje nastane."

2. Nato k sesekljanemu česnu dodajte sesekljan ingver.

Ingver naj bi bil odličen za dobro delovanje jeter, pospeši metabolizem, regulira raven sladkorja v krvi in zmanjšuje količino maščobe, ki jo vsrka vaše črevesje. Tako odigra glavno vlogo pri zmanjševanju slabega holesterola.

3. Cimet

Cimet je dodan zato, ker pospeši metabolizem, dviguje raven inzulina, preprečuje povečano ustvarjanje zalog maščobe in tako ohranja nižje ravni holesterola.

4. In nazadnje še limone.

Limone zato, ker so polne flavonoidov in vitamina C. Tako pomagajo nižati ravni holesterola in pomagajo pri kardiovaskularnem zdravju.

Vse sestavine - nasekljane na koščke - stresete v vrelo vodo. Ko na koncu dodate koščke limone, lahko že ugasnete ogenj.

Pijača, ki jo dobite (potem ko ste vsebino posode spustili skozi cedilo), vam ne bo pomagala le znižati vsebnosti slabega holesterola, temveč vam tudi pomagala shujšati in se na dolgi rok ogniti srčnim boleznim in kapem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weight Loss Tips & Advice (@wls.advice)

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu