31. 5. 2021, 08:15

Dihamo z naravo: Na 16 lokacijah po Sloveniji se začenjajo brezplačne vodene vadbe in meditacije

Shutterstock

V tednu gibanja se na 16 lokacijah po Sloveniji začenja popoldanska aktivnost Dihamo z naravo, ki bo v organizaciji društva Šola zdravja potekala enkrat tedensko do konca oktobra. Udeleženci bodo v naravi skupaj z vaditeljem izvajali sprostitvene dihalne in gibalne vaje ter meditacijo s poudarkom na programih čuječnosti, napovedujejo v društvu.

V tem tednu se v sodelovanju z zdravstvenimi domovi in njihovimi centri za krepitev zdravja po vsej Sloveniji začenja tudi brezplačna vadba za vse, ki predvsem v urbanih mestnih središčih iščejo trenutek miru in čas zase.

"Namen aktivnosti Dihamo z naravo je, da svojo pozornost z zunanjih čutil povlečemo navznoter in začnemo poslušati sebe. V hitrem tempu življenja, ki nas obdaja, to storimo redko, zato so uporabljeni holistični pristopi odličen začetek za sprostitev uma in telesa. Posledično vplivamo na naše misli in zdravje," pravi meditacijski vodja projekta Andraž Purger.

Aktivnost Dihamo z naravo bo ob ponedeljkih v Domžalah, Ljubljani (Šiška, Rudnik) in na Ptuju, ob torkih v Kamniku, Mariboru (pod Kalvarijo), v Ljubljani (Brod), ob sredah pa v Kranju, Novem mestu in Mariboru (Betnava). Ob četrtkih bo v Novi Gorici, Ljubljani (Polje), Medvodah, Metliki in Dobrovi-Polhovem Gradcu ter ob petkih v Šempetru pri Gorici.

Brezplačna vadba se bo povsod začela ob 17.30, vedno pa bo prilagojena vremenu in počutju udeležencev.

Društvo Šola zdravja, ki ima skoraj 5000 članov, že 13 let skrbi za zdravstveno preventivo, člani pa vsako jutro v vseh vremenskih razmerah telovadijo po metodi 1000 gibov na več kot 230 lokacijah po Sloveniji, so še zapisali.