Mnenje | 12. 11. 2021, 10:01

Dr. Alojz Ihan namesto Pirnata in Pušenjaka: "Moje iskreno opravičilo zaradi stanovskih kolegov."

Aleksandra Saša Prelesnik

Slovenski imunolog Alojz Ihan je v Delu odgovoril zaskrbljeni doječi mamici, ki se zaradi odprtega pisma t.i. 'Iniciative slovenskih zdravnikov' boji, da je naredila napako, ker se je cepila.

Svoj odgovor je začel takole ...

"Moje iskreno opravičilo zaradi nekaj stanovskih kolegov, ki so v najhujšem zagonu epidemije, ko vlada v bolnišnicah izredno stanje, dobesedno izgubili pamet in moralno razsodnost. Do zdaj smo tem nekaj zdravnikom, ki se nikoli v življenju niso ukvarjali z infektologijo, mikrobiologijo, javnim zdravjem ali podobnimi vedami, večinoma pripisovali nekritično nastopaštvo na socialnih omrežjih. S svojim zdravništvom in »nekonvencionalnimi mnenji« so v laični javnosti na lahek način vzbudili nekaj pozornosti, da bi s tem nasitili neko svojo adrenalinsko potrebo. Nato so pustili, da so njihove neumnosti po logiki socialnih omrežij utonile v pozabo, še preden bi se izkazalo, kakšne nesmisle so pisali. Naj samo spomnim, da je eden od podpisnikov tega pisma, dr. Pirnat, septembra 2020 bombastično pisal po družbenih omrežjih in vsem naokrog razpošiljal nadležna pisma s trditvijo, da je 'zaradi doseženega praga kolektivne imunosti pandemija cov19 v Evropi končana'."

... v nadaljevanju pa se nato spomnil še enega zdravnika, katerih izjave so pred časom še posebno odmevale:

"... kaj dragi kolega Pušenjak danes misli o množičnem odklanjanju cepljenja pri mlajših ženskah, posebno medicinskih sestrah, ki jo je sprožil s povsem nepremišljenim opozorilom, da bi cepivo lahko povzročilo neplodnost? Kje je ta »neplodnost« in kje so splavi po cepljenju danes, po milijardah cepljenih? Mar se zdaj kolega Pušenjak zares ne čuti krivega zaradi številnih necepljenih medicinskih sester, na primer na Onkološkem inštitutu, ki so tudi zaradi njega nato zbolevale in kužile bolnike v bolnišnicah? Mar zares užitek poceni nastopaštva na socialnih omrežjih odtehta žrtve med bolniki, za katere smo kot zdravniki sicer dolžni skrbeti? Zaradi povsem neutemeljenih neumnosti, ki jih je zapisal dr. Pušenjak, mi je do zdaj pisalo na desetine prestrašenih nosečnic in žensk, ki so nameravale zanositi."

Vir: celoten odgovor dr. Ihana si lahko preberete TUKAJ!

Za več branja: Ihan: Opravičilo zaradi kolegov, ki so “izgubili pamet in moralno razsodnost”

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.