Dr. Richard Roberts: "Kdor želi pokazati svojo nevednost, naj se pač ne cepi."

Nepreslišano

15. 7. 2021, 14:16 | Zdravje

              Dr. Richard Roberts: "Kdor želi pokazati svojo nevednost, naj se pač ne cepi." (foto: profimedia) profimedia

77-letni biokemik, molekularni biolog in izvrsten znanstvenik prof. dr. Richard Roberts je bil te dni skupaj s prof. dr. Jernejem Uletom in prof. dr. Jankom Kosom sogovornik podkasta na Radio Prvi RTV Slovenija.

Prof. Richard J. Roberts, ki je Nobelovo nagrado za medicino prejel prav za raziskave DNK in RNK, je v radijskem pogovoru za oddajo Ultrazvok med drugim povedal:

"Cepiva so bila in so tudi zdaj najboljše, kar imamo. So poceni in preprečujejo bolezen. Menim, da nasprotovanje cepljenju – razen, seveda, v primeru utemeljenega zdravstvenega razloga – nima prav nobenega smisla. V redu; kdor želi pokazati svojo nevednost, naj se pač ne cepi. Vsak razumen človek pa se bo cepil, ne le za sebe, ampak tudi za vse ostale. Kdor se bo cepil, ne bo hudo zbolel za covidom in bo s tem tudi zmanjšal možnost prenosa virusa na druge. S cepljenjem zavarujete sebe, tudi prijatelje, družinske člane, sodelavce. Jaz osebno sem privrženec obveznega cepljenja. Nekatere stvari v življenju so pač obvezne in po mojem mnenju cepljenje spada mednje."

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete na povezavi: Nobelovec Roberts: Kdor želi pokazati svojo nevednost, naj se ne cepi