N.Z. | 3. 3. 2020, 13:32

Interaktivni e-zemljevid, ki V ŽIVO spremlja širjenje koronavirusa po svetu!

profimedia

Kot odziv na aktualno zdravstveno grožnjo prebivalstvu Kitajske in posledično celemu svetu, so raziskovalci na ameriški Univerzi John Hopkins konec januarja postavili spletno mapo, na katero sproti beležijo širjenje koronavirusa po svetu.

Interaktivni spletni zemljevid spremlja širitev koronavirusa, ki izvira iz kitajskega mesta Wuhan (z 9 milijoni prebivalcev), tako, da beleži vse primere, za katere se pojavi sum za okuženost kot tudi uradno potrjene primere iz številnih vladnih baz po svetu. Med njimi so banke podatkov organizacije WHO, ameriškega centra za kontrolo bolezni (CDC), kitajskega centra za kontrolo nad boleznimi in prevencijo (ECDC), kitajske nacionalne komisije in kitajske spletne strani DXY, ki pokriva lokalne registre primerov okužb hitreje od nacionalnih.

mapa

»Zemljevid bo javnosti ponujal podatke, na podlagi katerih bodo lažje razumeli epidemijo, ki se že dogaja pred našimi očmi,« je ob lansiranju spletne mape povedala Lauren Gardner, profesorica na omenjeni univerzi, ki je vodila ekipo raziskovalcev, ki so ustvarili spletno stran.

E-zemljevid širjenja koronavirusa po svetu si lahko ogledate TUKAJ!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.