22. 10. 2019, 11:48 | Vir: Govori.se

Posvojil punčko z Downovim sindromom, ki jo je zavrnilo 20 družin!

Profimedia

Iz Neaplja prihaja ganljiva zgodba o posvojitvi punčke, za katero se je zdelo, da ne bo dobila svojega doma.

Luca Trapanesea, homoseksualec iz Neaplja, je namreč posvojil deklico z Downovim sindromom, ki jo je pred tem zavrnilo več kot 20 družin, poročajo tuji mediji. Po tem, ko je objavil knjigo, v kateri je opisal svoje življenje s punčko, ki ji je ime Alba, je njegova zgodba postala viralna.

Njegova življenjska zgodba res razbija številne stereotipe, predvsem tiste o očetovstvu in družini ter vzgoji. Luca je dejal, da je od nekdaj sanjal, da bo postal oče. Najprej si je želel otroka posvojiti skupaj s svojim partnerjem, a sta se razšla. Italijanski zakoni o posvotjitvah so strogi - do leta 2017 samskim ljudem niso dovoljevali posvojitve. Ko pa so v začetku leta 2017 spremenili zakonodajo, je Luca takoj vložil prošnjo za posvojitev.

Glede na to, da je že prej deloval kot prostovoljec in delal z otroki s težavami v razvoju, se je počutil pripravljenega prevzeti skrb za malo Albo. "Takoj, ko sem jo vzel v naročje, sem začutil veliko radost. Doživel sem jo kot svojo hčerko in vedel sem, da sem pripravljen biti njen oče," je izjavil za BBC.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noi viviamo nel mondo delle fiabe! #Alba #padre #paternità #nataperte

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

Po posnetkih in slikah sodeč, ki jih Luca objavlja na svojem Instagram profilu, jima gre zelo dobro.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.