Italijanski računovodja v zapor, ker je s hivom namerno in zavestno okužil 30 žensk!

28. 10. 2017, 12:05 | Zdravje | Vir: STA

              Italijanski računovodja v zapor, ker je s hivom namerno in zavestno okužil 30 žensk! (foto: profimedia) profimedia

Italijansko sodišče je v petek na 24 let zapora obsodilo moškega, ki je imel - potem ko je pred približno desetimi leti izvedel, da je hiv pozitiven - nezaščitene spolne odnose s številnimi ženskami. Sodišče je odločilo, da je 33-letni računovodja Valentino Talluto namerno okužil več kot 30 žensk. Tožilstvo je sicer zahtevalo dosmrtni zapor.

Sodišče v Rimu je med drugim upoštevalo to, da je Talluto ženske v nezaščitene spolne odnose prepričeval z lažmi - govoril jim je, da ima alergijo na kondome in da je bil pred kratkim testiran za virus hiv. Načrtno je zapeljeval številne ženske z uporabo spletnih družbenih omrežij in strani za zmenke. Pogosto se je sestajal z več ženskami naenkrat, poroča na svoji spletni strani nemški Deutsche Welle.

Po ocenah policije je imel Talluto od leta 2006, ko je ugotovil, da je hiv pozitiven, pa do novembra 2015, ko je bil aretiran, spolne odnose z najmanj 53 ženskami. Od tega jih je 32 okužil, posredno pa so se nato okužili še trije moški partnerji teh žensk ter celo osemmesečni dojenček ene od njih.

Sodišče se je po 12 urah odločanja v petek odločilo za 24-letno zaporno kazen in ni sledilo predlogu tožilstva za izrek dosmrtnega zapora, saj da Talluto vendarle ni povzročil epidemije hiva, je pa kriv "povzročitve mučne in neozdravljive telesne poškodbe".

Tožilka Elena Nuri je minuli mesec pred sodiščem izrazila prepričanje, da je želel Talluto s svojimi dejanji "sejati smrt", ter spomnila, da "ni nikoli sodeloval s preiskavo, je dajal lažne izjave in je vedno zanikal odgovornost, celo soočen z dokazi".

Obramba je po drugi strani vztrajala, da so bila Tallutova dejanja "nepremišljena, a ne namerna". Opisovala ga je kot mladega moškega, željnega ljubezni in pozornosti, potem ko je že pri štirih letih izgubil mamo - zasvojenko z mamili, ki je bila prav tako hiv pozitivna. Obtoženi je pred sodiščem izrazil obžalovanje in vztrajal, da se ni zavedal posledic svojih dejanj.

Kot še piše Deutsche Welle, so številne ženske, s katerimi je spal Talluto, za okužbo s hivom izvedele slučajno, potem ko so jih zaradi različnih zdravstvenih težav testirali, ali pa so se dale testirati, potem ko je bil Talluto aretiran. Najmlajša žrtev je bila takrat, ko je začela razmerje z obsojenim, stara 14 let, najstarejša pa okoli 40.