24. 10. 2018, 12:00 | Vir: STA

Izbruh virusa v New Jerseyju terjal življenja 6 otrok

Profimedia
Izbruh virusa v New Jerseyju terjal življenja 6 otrok (foto: Profimedia)

Izbruh adenovirusa, ki povzroča simptome, podobne prehladu, je v pediatričnem centru v ameriški zvezni državi New Jersey zahteval življenja šestih otrok. 12 otrok je okuženih in se še zdravijo. Zdravstvena inšpekcija vzrokov za izbruh še ni odkrila.

Virus je izbruhnil v zdravstvenem centru v kraju Haskell kakih 50 kilometrov severozahodno New Yorka. Gre za rehabilitacijski center, kjer na pediatričnem oddelku skrbijo za bolnike od rojstva do 22. leta. Po navedbah pristojnih oblasti gre za adenovirus 7, umrli pa so otroci z zelo oslabljenim imunskim sistemom.

Kot je na družbenem omrežju Twitter zapisal Shereef Elnahal z ministrstva za zdravje v New Jerseyju, si oblasti in vodstvo pediatričnega centra prizadevajo karseda zmanjšati vpliv izbruha virusa na bolnike in osebje. "Zadevo jemljemo zelo resno," je dodal.

Preiskava vzrokov za izbruh še poteka. Je pa inšpekcija ministrstva v nedeljo ugotovila manjše nepravilnosti pri umivanju rok, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oblasti so centru priporočile, naj do nadaljnjega ne sprejema novih bolnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.