Po napovedih omejitve elektronskih cigaret v ZDA pri Juul Labs napovedali odpuščanja

29. 10. 2019, 15:39 | Zdravje | Vir: STA

              Po napovedih omejitve elektronskih cigaret v ZDA pri Juul Labs napovedali odpuščanja (foto: profimedia) profimedia

Vodilni proizvajalec elektronskih cigaret Juul Labs je napovedal, da bo v okviru prestrukturiranja prisiljen klestiti delovna mesta. Po neuradnih informacijah naj bi bilo ogroženih 500 delovnih mest. Podjetje, ki je v zadnjem obdobju hitro raslo, je namreč pred hudim izzivom, ki ga predstavlja grožnja omejitve uporabe teh cigaret v ZDA.

Juul, ki ima sedež v San Franciscu v Kaliforniji, je po uradnih podatkih konec lanskega leta zaposloval 1500 delavcev, od tedaj pa naj bi število raslo za 300 na mesec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

A zdaj se je podjetje lotilo prestrukturiranja in bo skupno število zaposlenih do konca leta precej znižalo; ameriški Wall Street Journal je poročal, da za okoli 500. Do odpuščanj naj bi prišlo v različnih segmentih podjetja, na določenih položajih pa naj bi se na drugi strani tudi zaposlovalo.

V podjetju so namreč zazveneli alarmi, potem ko so številne raziskave pokazale, da elektronske cigarete povzročajo bolezni pljuč in druga obolenja. Poleg tega naj bi v ZDA terjale že 33 življenj v 24 zveznih državah. Ameriški predsednik Donald Trump se je že septembra zavzel za prepoved elektronskih cigaret z okusi.

Juul je je v začetku tega meseca napovedal, da bo ustavil prodajo cigaret z okusom manga, smetane, sadja in kumaric.

V Juulu bodo z reorganizacijo več pozornosti namenili zmanjšanju kajenja med mladoletnimi, investirali v znanstvene raziskave in vzpostavili nove tehnologije, so napovedali. Ta čas si bodo prizadevali tudi za pridobitev licence za delovanje v različnih državah sveta, so dodali.