N. V. | 20. 9. 2022, 07:23

Kačja masaža: bi jo poskusili?

Instagram/estetica.jaylavieira
Kačja masaža: bi jo poskusili? (foto: Instagram/estetica.jaylavieira)

Tisti, ki so jo že, pravijo, da ne obstaja nič bolj sproščujočega ...

Kdo ne uživa v masaži? Spodbuja, miri, odpravlja napetost in preganja nespečnost. Skratka, poskrbi za dobro počutje. Kaj pa, če bi vas namesto človeških dlani, masirale kar kače?

Ameriški medij Ranker poroča, da kačja masaža navdušuje po celem svetu. Nekaj kač položijo na hrbet pacienta in rezultati naj bi bili fantastični.

Kako poteka masaža?

Kačja masaža je dokaj preprosta. Kače temeljito umijejo, nato pa jih odložijo na pacientov trup, preko katerega kače potem lezejo vse do obraza in masirajo telo. Včasih tekom procesa masaže, z jezički žgečajo telo.

Čeprav je tovrstna masaža enostavna, se morajo pacienti držati nekaj pravil, s katerimi si omogočijo varen in udoben tretma. Ne smejo povzdigniti glasu, s čimer bi lahko vznemirili kače, prepovedano je pihati vanje, saj jim s tem povzročajo bolečine in vsekakor se morajo izogibati naglim potezam.

Katere kače najbolje masirajo?

Kačje masaže največkrat izvajajo pitoni, ki ne spadajo med strupenjače, so pa udavi.

Kar pomeni, da stisnejo življenje iz svojega plena in ga potem celega požrejo. Čeprav se morda sliši, da niso ravno dobra izbira, da bi se pokrili z njimi, naj bi bil piton odličen pri tem delu.

Kaj če vas kača ugrizne?

Kača vas ne bo ugriznila. Če se odločite za to vrsto masaže, je strah, da bi vas kača ugriznila, odveč. Da bi preprečili morebitne ugrize, kače hranijo 30 minut pred masažo. Mestni živalski vrt na Filipinih svoje kače hrani z deset ali več kokošmi.

Masaža, ki sprošča adrenalin

Nekateri ljudje se odločajo za ta tip masaže, ravno iz razloga, da bi se soočili z lastnimi strahovi. Torej lahko pomeni tudi psihološko osvoboditev, koristen pa je tudi adrenalin, ki se sprošča, ko vas je strah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serpentessa (@serpentessa_snake_witch)

Četudi raziskave o kačjih masažah še niso bile opravljene, je študija iz leta 2011 povezala izločanje adrenalina s kar nekaj procesov metabolizma, vključno z lipolizo in izločanjem mišične mlečne kisline.

Kje nudijo takšno masažo?

Kačje masaže niso na voljo povsod. Lahko pa si jih privoščite v Izraelu, Rusiji, na Tajskem, v Indoneziji, Braziliji in na Filipinih.

Četudi so slišati eksotično in posebno, so masaže v družbi kač dokaj ugodne in dostopne. V Indoneziji je za 90 minutno masažo s kačami potrebno odšteti 38 evrov in pol. Medtem seansa v Izraelu znaša 32 in pol evrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.