N. V. | 4. 8. 2022, 09:30

Kaj se zgodi z vašim telesom, ko hodite bosi?

Profimedia

Ali hodite bosi, da izboljšate svoje zdravje?

Ste kot otrok radi tekali naokoli bosi? Ste se smejali tistemu občutku, ko ste zvijali in obračali prste na nogah v blatu? Vam je bil všeč občutek mehke rose na jutranji travi? Če se nasmehnete spominom na to, da ste bili kot otrok bosi, verjetno še danes uživate v tem, ker se počutite osvobajajoče. 

Že stoletja krožijo zgodbe o prednostih hoje, "povezane z Zemljo", kot se temu zdaj reče. Ideja je, da bližje kot ste Zemlji, več Zemljine energije lahko poberete skozi svoja stopala.

Morda se to sliši nekoliko smešno. Navsezadnje, ali nismo slišali tudi opozoril o tekanju bosih nog?

  • Rečeno nam je, da poskrbimo, da so naše noge suhe, potem ko stopimo izpod prhe, ker obstaja možnost, da dobimo glivice na stopalih.
  • Slišimo, da ne smemo hoditi po umazaniji, saj lahko paraziti in bakterije ali žuželke prodrejo skozi kožo.
  • Nazadnje smo opozorjeni na morebitne drobce stekla, žeblje ali druge ostre predmete, na katere bi lahko stopili.

Kljub vsem predlaganim nevarnostim se je izkazalo, da bosa hoja koristi za vašemu splošnemu zdravju. Spodaj preberite, kaj so znanstveniki odkrili, da se zgodi z vašim telesom, ko hodite bosi.

Odkritje Zemljine energije

Vse več je dokazov, da imamo mi in druge oblike narave okoli sebe energetsko polje. Znanstveniki še vedno odkrivajo, kaj pozitivno in kaj negativno vpliva na naša energetska polja. Morda ste na primer slišali, da pogovarjanje z rastlino poveča njeno rast in odpornost. Kaj pa naš planet Zemlja?

Profimedia

Zemlja ima svoje energijsko polje ali frekvenco. Vse več je študij, ki podpirajo in dokazujejo, da lahko zemeljski elektroni ustvarijo različne koristi za zdravje na terapevtski ravni.

Kako lahko zemeljski elektroni koristijo našemu zdravju?

Koristi za zdravje so zmanjšanje bolečine, izboljšanje spanja, redčenje krvi, zmanjšanje vnetja, zmanjšanje stresa in ravni kortizola, izboljšanje celjenja mišičnih bolečin in izboljšanje parasimpatičnega sistema (pretok krvi, dihanje, oksigenacija krvi, srčni utrip).

V študijah je bilo preiskovancem naročeno, naj hodijo bosi na prostem. Večina preiskovancev je poročala o velikih izboljšavah parasimpatičnih odzivov že v 30 minutah in pozitivnih rezultatih, ki vključujejo zmanjšanje stresa, odpravo vnetja ... v nekaj tednih.

Poleg tega bosa hoja pomaga pri osteoporozi, diabetesu in težavah s ščitnico, izboljšuje pa tudi fizično zdravje vaših stopal.

Profimedia

Upoštevajte te nasvete

Če niste navajeni hoditi bosi, je moč vašega stopala lahko ogrožena in dovzetna za poškodbe. Tu so priporočila za olajšanje:

  • Na začetku delajte kratke korake, da pridobite moč.
  • Z vajami za gležnje vzpostavite ravnotežje.
  • Poskusite z vajami, kot sta joga ali pilates, pri katerih so vaša stopala bosa.
  • Najprej poskusite hoditi bosi v zaprtih prostorih.

Ugotovitve

Torej, bosa hoja je lahko še en način za izboljšanje našega zdravja, hkrati pa ostanemo povezani z naravo okoli nas.

Študije so pojasnile, kaj se zgodi z vašim telesom, ko hodite bosi, in rezultati so bili pozitivni. Čeprav so potrebne dodatne študije, preden bo kateri koli zdravnik "predpisal" boso hojo kot zdravljenje, je ta brezplačna. Ni vam treba čakati, da vam zdravnik reče, da jo poskusite.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.