8. 7. 2020, 08:55

Navdihujoča zgodba dekleta, ki je po mnogih neuspešnih dietah našla pravi recept in zmagala!

PrtSc Instagram

Po tem, ko je neuspešno preizkusila številne diete, se je Meghan Gilbert odločila za zdrav pristop in se za vedno znebila odvečnih kilogramov. Poglejte, kako super je videti sedaj!

Simpatična Meghan Gilbert se je leta borila z odvečnimi kilogrami, ki se jih je želela znebiti tako, da je jedla vedno manj. Ne samo, da ji ta taktika ni pomagala izgubiti kilogramov, ampak jo je privedla tudi do depresije, tesnobnosti in posledično predoziranja s tabletami.

Slednje je bilo prelomnica, ko se je odločila, da za vedno pozabi na vse diete in se posveti zdravemu načinu življenja.

Za Health je povedala: "Med odraščanjem se nisem zavedala pomembnosti telovadbe (največja aktivnost, ki sem jo imela, so bile vaje z bendom). To, v kombinaciji z mojo ljubeznijo do sladkega čaja in hitre hrane, je bil recept za pridobivanje kilogramov."

Do zadnjega letnika srednje šole se je spremenila iz drobnega v 86 kg težko dekle.

"Mislila sem, da je edini način, kako lahko izgubim odvečno težo, da drastično zmanjšam kalorije, zato sem začela omejevati svoje obroke na le nekaj občasnih krekerjev. Seveda sem izgubila nekaj kilogramov, vendar sem tudi ves čas trpela lakoto in bila izčrpana."

Pod to fotografijo na Instagramu je zapisala...

"Največja razlika, ki jo vidim med tema dvema fotografijama, je količina ljubezni do sebe in samozavesti, ki sem ju v resnici imela."

Pravi, da med odraščanjem preprosto ni vedela, kaj sta prehrana in telovadba: "poznala sem le osnove, ki smo se jih učili v šoli in nič drugega. Nisem vedela nič o psihičnem zdravju ali moči. Sovražila sem se, zato mi ni bilo mar, kaj sem jedla ali celo počela."

Začela je jemati droge in čez čas prenehala jesti, kar se je spremenilo v anoreksijo. "Izgubila sem le približno 7–9 kg, številka oblačil pa je v bistvu ostala ista. Videti sem bila grozno… sčasoma sem se predozirala."

Takrat je ugotovila, da se mora spremeniti.

Začela je telovaditi dvakrat na dan in se striktno držala prehrane. Naučila se je imeti samo sebe rada. Vseeno ji je bilo, kako izgleda, pomembno ji je bilo le, kako se počuti.

"Ogromno časa sem porabila, ko sem poskušala različne vadbe in diete, se stradala, jemala "čudežne" tabletke, zdravila za metabolizem. Nič ni delovalo.

Spomnim se občutka, ki sem ga imela na tej poroki…

 

Bilo mi je neudobno, sovražila sem vsak delček svojega telesa in sebe. Nisem imela samozavesti ali samospoštovanja ali ljubezni do sebe."

"Bilo je jasno, da če želim izgubiti kilograme, moram dati telesu pravilno gorivo."

Kor je povedala za Health, je spremenila svoje prehranjevalne navade in v prehrano vključila veliko beljakovinskih obrokov, kot sta piščanec in jajca, dobre ogljikove hidrate in zelenjavo.

Prav tako je začela s hitro hojo, ki jo je izvajala uro in pol 3x tedensko. Čez dva tedna je bila že veliko bolj vzdržljiva, nivo energije pa se je močno povišal.

"Resnična sprememba pa se je zgodila, ko sem začela hoditi z osebnim trenerjem."

"Z njegovo pomočjo sem začela pet dni v tednu po dvakrat na dan obiskovati fitnes, pri čemer sem zjutraj delala kardio in zvečer trening za moč. Všeč mi je bil občutek po dobrem treningu, bolečine v mišicah naslednji dan pa so še samo potrdile, da grem v pravo smer," je povedala za Health.

Pravi, da se je prepričanje, da zmore, splačalo, saj je bila po štirih mesecih lažja za skoraj 30 kilogramov.

Na instagramu je pod to fotografijo zapisala...

"Pri fitnesu ne gre samo za spreminjanje telesa, ampak za psihično rast.

Nisem imela motivacije, vzdržnosti, moči, veselja, samozavesti ali poguma, da bi "zrastla". Moja mentaliteta je bila grozna, bila sem močno odvisna od zdravil."

Verjela je, da ni normalna, da je depresivna in da njena tesnobnost ne bo nikoli izginila… "življenje je postalo nesrečno, ker je bil moj svet tako mali in verjela sem vsemu, kar so drugi rekli."

Govorili so ji: "jej manj, izgubi več".

"NE! Ne stradaj svojega telesa. Stalo me je predoziranja in tega, da se je moje telo skoraj popolnoma predalo, ko sem končno spoznala, da v življenju obstaja nekaj več."

Danes se več ne ozira na številko na tehtnici.

Prav tako je bolj prilagodljiva pri prehrani – večino časa je zdravo, ko pa si zaželi česar drugega, si to vseeno privošči.

"Všeč mi je, da sem našla ravnovesje, ki me ohranja srečno, zdravo in s pomočjo katerega imam rada svoje telo. To sporočilo skušam posredovati tudi preko mojega profila na Instagramu in dati navdih drugim, da dosežejo svoje cilje."

Navadno si na teden privošči en ali dva obroka, ko lahko je karkoli želi. Da je nagrada še večja, se takrat dobi tudi s prijatelji in se ob hrani družijo.

Kot je povedala za Health, je "tekalna steza je super, verjamem pa, da gre zahvala za mojo preobrazbo predvsem treningu moči (z utežmi). Vaje kot sta mrtvi dvig in počep so mi pomagale, da sem hitreje izgubila kilograme."

Njeno najpomembnejše sporočilo svojim sledilkam na Instagramu se glasi:

"NAUČI SE IMETI RADA SAMO SEBE."

Pravi, da ji je to največja motivacija.

Pripravila: Nika Švajncer za Cosmopolitan.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.