Živa Avžner | 2. 12. 2021, 18:00

Karin Poravne o slovenski znamki, ki ponuja naravno kozmetiko in izdelke ustvarja skupaj z ženskami

Shootsbypetra
Karin Poravne o slovenski znamki, ki ponuja naravno kozmetiko in izdelke ustvarja skupaj z ženskami (foto: Shootsbypetra)

Karin Poravne je mlada ženska, ki ve, kaj si želi. Že kot make-up artistka je vedela, da si želi ustvariti nekaj svojega in se osredotočiti na nego našega telesa. "Tako kot pri svojem delu, se tudi v kopalnici držim načela “manj je več” in sem mnenja, da je nega našega telesa osnova – za lep izgled in predvsem za dobro počutje," pravi Karin.

M: Kakšen je občutek, ko vam raste medijska prepoznavnost izven Instagrama?

Predvsem zanimiv in nekaj, na kar se še privajam. Opazim, da me ljudje, predvsem mlade punce, prepoznajo na ulici, v lokalu ali na kosilu. V večini samo opazujejo, kdaj pa se zgodi, da pristopijo in to je vedno lepa izkušnja. Tako vidim, da to ni le številka na profilu, ampak so resnične osebe, ki me spremljajo in za to sem jim neizmerno hvaležna.

M: Ste si že od nekdaj želeli svojo znamko ali vas je v to spodbudila skupnost, ki ste jo ustvarili na Instagramu? Kar nekaj vplivnežev pravi, da je njihov back-up, če Instagram nekega dne pade, ravno ustvarjanje svojih znamk.

Na Elinor nikoli nisem gledala kot na back-up, če pade Instagram, ker mi delo vplivneža predstavlja zabavo, užitek in dodaten vir zaslužka, ne glavnega. Nisem odvisna od njega, tako da je influenserstvo le ena od mojih služb in stvari, s katerimi se ukvarjam. Želja po lastni znamki je rastla skozi leta mojega delovanja kot makeup artistka, navdušenka nad selfcare-om in wellnessom. V tem svetu sem želela pustiti svoj pečat, ustvariti izdelke, ki jih ne najdem drugje in tako puncam odpreti nov svet nege našega telesa.

Mali Studio
Na fotografiji: Elinor Nude Bag, Elinor vitaminski piling in Elinor hranilno olje

Na fotografiji: Elinor Nude Bag, Elinor vitaminski piling in Elinor hranilno olje

M: Začeli ste z ličenjem, nadaljevali z lash fillerji, odprli svoj kozmetični salon, sedaj pa ustvarili še kozmetično znamko. Še sploh obstajajo kakšne sanje, ki jih še niste uresničili?

(Smeh) Pri meni se vse odvija tako spontano in življenje me vodi po zanimivih poteh, jaz se samo prepuščam in pustim voditi. Verjamem, da ko si na pravi poti in ko so ti stvari namenjene, zadeve stečejo in uspejo. Cilji in sanje seveda so, bom videla, kakšen plan ima življenje zame tokrat.

M: Bi lahko vse skupaj obvladovali sami?

Ne, nikoli. Toliko stvari je na različnih koncih. Salon, stranke, naročanje materiala, termini, vzdrževanje in čiščenje salona, na drugi strani Instagram, vsebine, naročniki in ustvarjanje contenta. Potem pa še Elinor, katerega imava skupaj s fantom, ki zahteva največ. Večino stvari ljudje ne vidijo in tudi sama si nisem predstavljala, koliko energije in časa vzame vse to. Za sabo imam ekipo, ki mi pomaga na vseh področjih in brez njih ne bi zmogla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKEUP | LASHES | LIFESTYLE ✨ (@karinporavne)

M: S kakšnim namenom ste ustvarili svojo kozmetično znamko?

Želela sem ustvariti nekaj več. Nekaj, kar sem pogrešala na policah drogerije, nekaj, kar nisem našla pri že obstoječih kozmetičnih znamkah. Z Elinor Cosmetics rešujemo težave novodobne ženske in ji olajšamo njen vsakdan. Smo 100% naravna kozmetika, formulirana in izdelana v Sloveniji. Kot vegeterijanka in ljubiteljica narave sem neizmerno ponosna, da ne testiramo na živalih in da so naši izdelki pakirani v eco friendly embalaži - steklo in 100% reusable bombažne vrečke namesto plastike in škatlic.

M: Na podlagi česa ste se odločili za produkte?

Produkte formuliram skupaj z ženskami. Poslušam jih, vprašam, raziskujem … Kaj pogrešajo na trgu, kaj bi si želele, kaj bi spremenile. Tako nastaja Elinor.

Shootsbypetra
M: Česa ste se na poslovni poti najbolj bali?

Po horoskopu sem tehntnica in vedno vse milijonkrat premislim. Sem nežna, čustvena, občutljiva, čisto preveč razmišljam in sem prej pesimist kot optimist. Ampak, ko pride do posla in mojega dela, sem popolno nasprotje. Iskreno, nikoli nisem sploh razmišljala “Kaj pa če ne uspe?” ali se česarkoli bala. Vsake stvari sem se lotila 100% in si rekla, da bo uspelo oziroma mora. Vem, da imam podporo mojih bližnjih in najslabše, kar se lahko zgodi, je, da sem na enaki točki kot preden sem začela. V življenju večkrat obžalujemo stvari, ki jih nismo naredili kot tiste, ki smo jih.

M: Vaša najtežja poslovna lekcija?

Naučila sem se, da če boš svoj posel obravnaval kot hobij, bo vedno le hobij in nič več. Potrebno je trdo delo, odrekanje, jasno postavljene prioritete in jasen fokus vsako jutro, znova in znova. Poslovni svet ni lahek, je pa vreden, če počneš, kar te veseli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELINOR cosmetics (@elinorcosmetics)

Preberite tudi druge Dialoge: Najbolj vroča skupina na sceni Joker Out o tremi, izkušnjah z oboževalkami in bizarnih komentarjih

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.