P.M. | 10. 10. 2022, 21:21

Kateri je najboljši wellness hotel na Hrvaškem, kjer množično dopustujejo tudi Slovenci?

Terme Sveti Martin

Poleg bližine, nahajajo se namreč blizu meje s Hrvaško, obiskovalce pritegne tudi njihov poseben pristop k zdravju. Ste že slišali zanj?

V medžimurskih Termah Sveti Martin, kamor se odpravi tudi veliko Slovencev, verjamejo, da je preventiva boljša od kurative. Poleg bazenov so pri njih na voljo wellness ter lepotni in savna center. Ravno zaradi zelo modernih pristopov k dobremu počutju in inovativnih terapij se je njihov dober glas razlegel po vsej Evropi.

Uravnoteženje telesa, uma, duše in duha

Moderen bazenski kompleks medžimurskih term The Temple of Life je posvečen Rudolfu Steinerju, enemu največjih umov 20. stoletja. Njihova arhitektura se ujema z njegovo holistično filozofijo, ki zagovarja pogled na življenje kot celoto.

Uravnoteženje fizičnega in mentalnega dela človeka predstavlja predpogoj za zdravje posameznika in s tem celotne družbe.

Uravnoteženje fizičnega in mentalnega dela človeka predstavlja predpogoj za zdravje posameznika in s tem celotne družbe.

Terme Sveti Martin

 

Po Steinerjevih korakih gredo tudi pri izbiri prehrane. Tako je v povezavi z lokalnimi pridelovalci in proizvajalci živil 80 odstotkov vse hrane, ki jo ponudijo obiskovalcem, lokalnega izvora. S tem namenom so leta 2019 vzpostavili tudi lasten biodinamični vrt. 

Od terapije z lokalnimi zelišči do spanja po urniku

Tako imenovani inovativni healthness program term med drugim obsega namestitev v posebej oblikovanih sobah, individualno svetovanje in Body Vitality Scan. 

Terme Sveti Martin

Za kaj gre? Na podlagi tako imenovanega pregleda vitalnosti telesa gostom priporočajo storitve, kot so denimo fitoterapija z lokalnimi zelišči, kanabinoidna terapija, spanje po določenem urniku, prehranski načrt z raznolikimi domačimi in lokalnimi živili, nasveti za zmanjševanje stresa, uporaba zdravilne termomineralne vode, individualno ter različne prilagojene masaže. 

Nagrada kot najvišje priznanje 

Da se s svojim sodobnim pristopom k razvoju turizma uvrščajo med vodilne destinacije na severu Hrvaške, potrjuje podelitev nagrade za najboljši wellness hotel na Hrvaškem na Dnevih hrvaškega turizma v Šibeniku. Na nedavni podelitvi prestižnih mednarodnih nagrad organizacije European Spas Association (ESPA) so pomembno priznanje osvojili tudi v kategoriji Innovative Spa Education (Inovativno zdraviliško izobraževanje).

Terme Sveti Martin

Da so Terme Sveti Martin z leti prerasle iz navadnega kopališča v prve terme v Evropi, ki v središče svojega poslovanja postavlja zdravje in dobro počutje svojih gostov, izpostavlja tudi generalna direktorica Nuša Korotaj. O prejetih priznanjih pa pravi: "Ta potrjujejo, da pogumno hodimo po pravi poti in so hkrati motivacija ter "veter v hrbet" za razvoj naših idej, ustvarjanje novih programov in prizadevanje, da bi bili v tem, kar počnemo, še boljši."