20. 6. 2020, 07:33 | Vir: STA

Kitajski zakonski par poklonil 40.000 evrov rimski bolnišnici

profimedia
Kitajski zakonski par poklonil 40.000 evrov rimski bolnišnici (foto: profimedia)

Kitajska zakonca, ki sta konec januarja na potovanju v Rimu zbolela zaradi novega koronavirusa in s tem postala prva s to okužbo v Italiji, sta se za obravnavo v tamkajšnji bolnišnici darežljivo oddolžila. Bolnišnici Spallanzani sta za 49-dnevno zdravljenje nakazala 40.000 evrov.
 

Gre za 66-letnega biokemika in njegovo 65-letno ženo iz Wuhana, je sporočila bolnišnica, specializirana za infekcijske bolezni, v kateri sta se zdravila od 30. januarja do 19. marca. Ženska je potem še do 20. aprila obiskovala rehabilitacijo, nato pa sta se lahko vrnila v domovino, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Za prijazno obravnavo so se bolnišnici zahvalile tudi kitajske oblasti, še posebej pa sta hvaležna tudi oba Kitajca. "Rešili ste nama življenje," sta zapisala v zahvalnem pismu osebju v bolnišnici.

Na drugi strani se je za donacijo toplo zahvalil deželni pooblaščenec za zdravstvo v Laciju Alessio D'Amato. "Ta donacija je izraz velike darežljivosti in spoštovanja. Primer kitajskih zakoncev, ki sta bila prva primera covida v Italiji, nam bo ostal v spominu," je dejal in ju povabil, naj spet obiščeta večno mesto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.