Ko imate slab dan, namesto čipsa za boljše počutje izberite te prigrizke

16. 8. 2021, 15:00 | Promocijsko sporočilo
Ko imate slab dan, namesto čipsa za boljše počutje izberite te prigrizke (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA

Vsi imamo slabe dneve ali vsaj trenutke in takrat radi posežemo po tolažilnih prigrizkih. Nič ni narobe s tem, da se kdaj pocrkljate z določenim okusom, a imejte v mislih, da se boste ob napačni izbiri morda počutili še slabše. 

Vedno obstaja boljša alternativa čipsu in piškotom, ki vam le še dodatno kradejo energijo in voljo. Če v trenutkih stresa, utrujenosti ali zaskrbljenosti radi posežete po sladki ali slani hrani, se morate zavedati, da vam lahko ta na prvo žogo privlačna izbira še dodatno ukrade energijo in podaljša pot do dobrega počutja.

Da tudi v takih trenutkih ne bi posegali po predelani preslani ali presladki hrani, smo zbrali nekaj alternativnih predlogov, ki vas ne bodo prikrajšali za okus in tolažbo, obenem pa bodo dvignili raven vaše energije in posledično izboljšali razpoloženje.

👉 NAGRADNI KVIZ: Kakšen obrok ti je pisan na kožo (privošči si ga za popoln oddih)

Presne 'sladkarije'

Namesto čokoladic, piškotov in bombonov za zdrav prigrizek izberite okusne in hranljive presne ploščice v različnih okusih ali brezglutenske piškote, ki med dvema slojema piškota skrivajo okusno čokolado. Če imate raje kaj kremastega, pa lahko poskusite vegansko kremo iz mandljev ali kokosa.

Polnozrnati kruhki, riževi vaflji, oreščki

Namesto belega kruha, na katerega si po možnosti namažete čokoladni namaz, izberite bolj organizmu in počutju prijazen pirin kruh, riževe vaflje, hrustljave polnozrnate kruhke ali zelenjavni čips, ki jih lahko kombinirate s kakšnim zdravim namazom. Prav vam bodo prišle tudi vse sorte oreščkov, ki še posebno koristno nahranijo možgane.

Zdravi namazi

Namesto čokoladnih namazov in raznih paštet si omislite zelenjavni namaz, morda kakšno kombinacijo z avokadom ali lososom, zelo dobro pa vam bo del tudi kozji sir. Če na vsak način potrebujete dozo sladkega, pa izberite že prej omenjeno vegansko kremo iz mandljev ali kokosa.

Vse te prigrizke najdete na policah trgovin HOFER pod njihovo lastno blagovno znamko NATUR AKTIV.
HOFER

HOFER vam želi letošnje poletje s kampanjo NATUR AKTIV BIObrok ponuditi bolj zdravo alternativo običajnim hitrim prigrizkom, ki si jih pogosto privoščimo bodisi doma bodisi na kratkih dnevnih dogodivščinah. Z njimi lahko uživate kjerkoli: doma, na plaži, v hribih, na bazenu, na kolesarskih izletih, na pohajkovanjih, v parku s prijatelji ...

Vsak teden so na www.naturaktiv.hofer.si na voljo 3 torbe NATUR AKTIV BIObrok z različnimi kombinacijami NATUR AKTIV izdelkov, primernimi za različne situacije/izlete (za v hribe, na morje …), med katerimi lahko izberete svojo najljubšo kombinacijo in osvojite omamne nagrade!

Več informacij najdete tukaj.