"Ko je Trump kot predsednik podprl proteste proti covid ukrepom, mi je vzelo sapo," pravi Fauci

Iz intervjuja za CNN

30. 3. 2021, 12:06 | Zdravje
"Ko je Trump kot predsednik podprl proteste proti covid ukrepom, mi je vzelo sapo," pravi Fauci (foto: profimedia) profimedia

Anthony Fauci, vodilni ameriški ekspert za nalezljive bolezni, je za CNN potarnal, kako je bil včasih naravnost šokiran nad Trumpovimi komentarji in tviti.

"Najbolj me spravilo ob sapo, ko je kar naenkrat vstal in rekel 'Osvobodite Virginio, osvobodite Michigan.' Sam pri sebi sem si rekel: "O moj bog. Kaj se pa tu dogaja?'."

Trump je v aprilu 2020 o tem tudi nekajkrat tvitnil.

“LIBERATE MINNESOTA!”” “LIBERATE MICHIGAN!” “LIBERATE VIRGINIA.”

In to navkljub temu, da je bil vsa delno (kot predsednik, jasno) odgovoren za restrikcije v ZDA.

Fauci je dodal: "Šokiralo me je, ker je bil to tak udarec proti temu, kar smo se trudili izpeljati."

Prav po zaslugi lansko-aprilskih Trumpovih tvitov so oboroženi protestniki preplavili ulice Lansinga, glavnega mesta Michigana. V nekem drugem protestu pa je šlo na ulice 3000 ljudi, ki so nosili kapice z MAGA napisom.

Fauci se je s svojim videnjem stvari oglasil potem, ko je Trump pred dnevi za Fox News siknili:

"Poslušal sem ga, a nisem delal tega, kar je rekel."

"Fauci je bil zgolj produkt medijev. Če bi postal znan kot nekdo, ki drži z mano, ne bi nikoli postal tako priljubljen v medijih." 

Nato pa naj bi še dodal: "Saj ste videli, kako je vrgel prvo bejzbol žogo v Washingtonu. Pa je boljši pri metanju žoge kot pri tem, kar počne. Samo promovirati se zna dobro."

Pa dr. Fauci?

Nedavno tega je rekel, da se je počutl nadvse osvobojenega, ko je po Bidenovo administracijo končno lahko spet svobodno govoril o znanosti.